Asplenium scolopendrium - 6 stuks

Tongvaren
Levertijd: 2-4 werkdagen
Totale hoogte (excl. pot) 5-20 cm
Opmaakservice
Laat je plant en pot professioneel door ons opmaken met hydrokorrels en grond. De combinatie wordt kant en klaar bezorgd!
+
+
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9.4 Kiyoh
  • Zorgvuldig verpakt in stevig materiaal
  • Ruim assortiment, duurzame kwalitatieve planten
Asplenium scolopendrium - 6 stuks
De Asplenium scolopendrium is een varensoort die ook van nature voorkomt in Nederland. Deze tongvaren valt op met zijn golvende bladrand, waar ook de naam aan af te leiden is.
Lees volledige omschrijving

Specificaties

Minimale bestelhoeveelheid 1
Bloemen Nee
Advies aantal per m2 9
Onderhoud Eenvoudig
Snoeien Nee
Volgroeide hoogte 50 cm
Winterhard Goed winterhard
Bladbehoudend Ja
Bladkleur Groen
Vruchtdragend Nee
Standplaats Halfschaduw, Schaduw
Standplaats omschrijving

Deze Tongvaren eigenlijk maar twee eisen! Ten eerste heeft de Asplenium een humusrijke bodem nodig, maar in principe kan hij overal groeien! Een beetje bemesting doet ook al wonderen! Ten tweede heeft de Asplenium behoefte aan een schaduwrijke plek, omdat teveel direct zonlicht de bladeren snel kan beschadigen. Kies daarom een plek die beschut is, maar wel goed licht vangt! 

Bewateren omschrijving

De Apslenium europaeum heeft geen bijzondere zorg nodig, maar het is het beste als de grond rond de Tongvaren licht vochtig is. Bewater daarom alleen als de bovenste 5 cm van de grond rond de varen echt droog is.

Geschikt voor Bodembedekker, Solitair (blikvanger)

Met aandacht verpakt

Onze kamer- en tuinplanten komen elke ochtend direct van de kweker binnen. Verser kan niet! Zodra de planten bij ons binnen zijn, vindt er altijd een kwaliteitscontrole en strenge keuring plaats. De planten worden daarna (in de meeste gevallen) diezelfde dag nog verstuurd om de beste kwaliteit te behouden.

Met aandacht verpakt

Search engine powered by ElasticSuite