De terrasplanten trends van 2024

Met een aantal planten in pot voeg je snel en gemakkelijk groen toe op je terras of balkon. De maanden mei en juni zijn namelijk hét moment om je buitenruimte mooi aan te kleden. Wij van Fleur.nl hebben de terrasplanten trends van 2024 voor je op een rijtje gezet.

 

Terrasplanten in de zon

Veel kamerplanten kunnen buiten staan, maar moeten eerst even wennen aan het zonnetje. Zet de planten daarom de eerste paar dagen een uurtje buiten zodat ze zich goed kunnen aanpassen. Na een week kunnen ze vervolgens volledig buiten staan voor langere tijd. Vergeet ze niet om ze naar binnen te halen zodra het kouder wordt! Wanneer de temperatuur 's nachts onder de 10 graden komt, is het tijd om weer een plekje binnenshuis voor ze te zoeken. 

 

Dit zijn de populaire terrasplanten voor 2024:

Phoenix

De Phoenix is ijzersterk en kan buiten zowel in de zon als schaduw staan. De palm komt oorspronkelijk van de Canarische eilanden en geeft een echt vakantiegevoel!

Bekijk alle Phoenix palmen →

Bamboe

De Bamboe is winterhard en wintergroen. Zo heb je ook in de winter nog een groen terras! Zet hem in een mooie sierpot om woekeren te voorkomen. 

Bekijk alle bamboe →
 

Olijfboom

De olijfboom zorgt voor een mediterrane sfeer. Kies er een mooi pot bij voor een echte eyecatcher. 

Bekijk alle olijfbomen →

Strelitzia

De Strelitzia kan in de lente en zomer ook buiten staan en zorgt voor een tropsiche jungle vibe! 

Bekijk alle Strelitzia's →
 

Miscanthus

Dit siergras heet Prachtriet, de naam heeft hij gekregen door de unieke grote pluimen dit in het najaar boven het gras uitsteken! 

Bekijk alle Miscanthus →

Fruitboom

Een sinaasappel- of citroenboom vrolijkt je hele terras en balkon op en geurt ook nog eens lekker. Ook leuk om cadeau te geven! 

Bekijk alle fruitbomen →
Search engine powered by ElasticSuite