Beaucarnea

Sorteer op
per pagina

2 producten

Web_Beaucarnea M1.png
55-120 cm
v.a. € 19,95 € 18,30
Web_Beaucarnea vertakt M1_1.png
50-120 cm
v.a. € 59,95 € 55,00
Sorteer op
per pagina

2 producten

Beaucarnea Olifantenpoot 

De Beaucarena Recurvata is eerder een klein boompje dan kamerplant. De plant dankt zijn naam aan de prachtige, robuuste stam met knolvormige voet. De olifantenpoot is in verschillende formaten verkrijgbaar, van vertakt tot stam. 

Water geven

In zijn dikke stam slaat de plant water op. Hij heeft daarom maar weinig water nodig. Gemiddeld is één keer per 2 weken (in de zomer) en één keer per 4 weken (in de winter) voldoende voor deze plant. De grond moet eerst droog zijn alvorens je weer water geeft. In de winterperiode mag hij gerust enkele weken droog staan. De plant hoeft niet besproeid te worden, hij doet het goed in droge lucht. De olifantenpoot kan daarom ook boven een kachel staan. 

Standplaats

De Beaucarnea houdt van een zonnige, lichte plek en heeft het liefst ook direct zonlicht nodig. Daarom is een standplaats bij het raam ideaal. Wanneer de groene plant te donker staat, stagneert de groei. 

Het onderhouden van de olifantenpoot

De Beaucarnea is een makkelijke kamerplant. Hij zal niet snel last krijgen van verkleurd blad. Mocht dit wel zo zijn, dan geef je vaak te veel water. Het onderste blad is het meest oud en kan langzaam afsterven, je kunt dit gemakkelijk eraf trekken. Bovenin de kruin maakt de plant weer nieuw blad aan. 

Search engine powered by ElasticSuite