Begonia

Sorteer op
per pagina

3 producten

Web_Begonia Maculata.png
Begonia Maculata
Stippenplant
25-35 cm
v.a. € 11,95 € 10,96
begonia-masoniana-river-standaardfoto4d046bjpg
30 cm
€ 24,95 € 22,89
Web_Begonia Maculata.png
Begonia Maculata
Stippenplant
25 cm
€ 11,95 € 10,96
Sorteer op
per pagina

3 producten

De welbekende Begonia

De Begonia is al jaar en dag een populaire kamerplant. Zijn prachtige uiterlijk en zeer minimale onderhoudseisen hebben hiervoor gezorgd. Van oorsprong komt de Begonia uit de warme gebieden in Amerika, maar werd al snel ook in Europa gesignaleerd. Het inmiddels zeer omvangrijke geslacht is onder te verdelen in drie verschillende groeiwijzen; de blad-, struik- en knolbegonia’s. De bladbegonia’s, waaronder de Maculata en Masoniana behoren, zijn misschien wel de bekendste Begonia’s. Vaak zijn de bladeren versierd met kunstige zilveren, rode, paarse en groene patronen!

Begonia onderhouden

De plant moet beschermd worden voor het directe zonlicht, om te voorkomen dat de bladeren verbranden en de kleuren van het blad vervagen. Indirect zonlicht of een plaats in de schaduw is het beste voor een Begonia. De grond van de plant kan het beste licht vochtig blijven, geef dus regelmatig een scheutje water. Let op dat huisdieren niet te dicht bij de plant in de buurt kunnen komen, stoffen in de wortels en bladeren van de plant kunnen voor irritatie zorgen.

Binnen 1-2 werkdagen een Begonia in huis?!

Kamerplanten koop je tegenwoordig niet alleen meer bij een tuincentrum, maar bestel je ook makkelijk online! Met een levering van 1-2 werkdagen heb je de plant snel in huis. We verpakken de planten met grote zorg, zodat ze in goede staat en vers van de kweker bij je thuis worden bezorgd. 

Potten en opmaakservice

Wil je de plant opfleuren en in een mooie pot zetten? We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat.

We zetten de planten ook graag voor je in een pot. Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. Je kunt bij het bestellen van de bloempot aangeven welke plant je in de bloempot wilt hebben. Wij maken dan de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen en er zelf geen rommel van hebt! Voor hele grote planten en potten is het soms niet mogelijk om ze alvast op te maken. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite