Croton

Sorteer op
per pagina

3 producten

Web_croton small 2.png
65-165 cm
v.a. € 19,95 € 18,30
Croton petra S1(2)_1.png
45-160 cm
v.a. € 14,95 € 13,72
4COMAVT00.png
70-170 cm
v.a. € 29,95 € 27,48
Sorteer op
per pagina

3 producten

Croton Codiaeum Wonderstruik bij Fleur.nl 

De Croton is een prachtige kamerplant met zijn oorsprong in Indonesië en India. De kleurschakelingen op het blad zijn uniek met gele, rode, oranje en witte tinten. De kamerplant vraagt wel de nodige verzorging en is minder geschikt voor op kantoor. 

Verzorging van de Croton 

De Croton heeft veel licht nodig, bij te weinig daglicht zal de plant zijn blad laten vallen. Hoe lichter de standplaats, hoe meer gekleurd blad je krijgt. Daarom staat de plant het liefst naast een raam. Pas in de zomer op met direct zonlicht, de plant is gekweekt onder gefilterd licht en moet hier dus eerst aan wennen. Bij aankomst van de nieuwe plant in jouw huis kan er wat bladval zijn. De plant moet de eerste twee tot drie maanden acclimatiseren, dit is dus niet iets om je zorgen te maken. Laat hem vooral op één (lichte) plek staan en ga er niet mee verschuiven. 

Water geven 

De wonderstruik staat het liefst in een licht vochtige grond, maar niet in een natte grond. Je kunt daarom het beste regelmatig kleine beetjes water geven in plaats van in één keer heel veel. Als het blad slap hangt, is het een teken dat de plant weer water nodig heeft. In de winter heeft de plant minder water nodig, halveer dan de hoeveelheid. 

Croton besproeien

Bij deze kamerplant is het noodzakelijk om de Croton te besproeien minimaal één keer per week. De plant is redelijk gevoelig voor spint en met sproeien voorkom je dit zo veel mogelijk. In de winter behoor je de plant tweemaal per week te besproeien. 

Search engine powered by ElasticSuite