Peperomia

Sorteer op
per pagina

6 producten

webpeperomia20argyreia20watermeloenplant202png
Peperomia Argyreia
Vetplant watermeloenplant
20 cm
€ 7,95 € 7,29
vetplant20peperomia20angulata20rocca1-2png
20 cm
€ 8,95 € 8,21
Hulp nodig met het vinden van de kamerplant die het beste bij jou past?
webpeperomia20deppeane201png
Peperomia Deppeana
Vetplant Peperomia
20 cm
€ 8,95 € 8,21
webpeperomia20obtusifolia20groenpng
Peperomia Obtusifolia
Vetplant krokodillentranen
20 cm
€ 8,95 € 8,21
webpeperomia20rosso202png
Peperomia Caperata Rosso
Vetplant rattenstaart
20 cm
€ 8,95 € 8,21
peperomia20obtusifolia20geel20logo-20webpng
Peperomia Obtusifolia Optipan Bicolor
Vetplant krokodillentranen
20 cm
€ 8,95 € 8,21
Sorteer op
per pagina

6 producten

De makkelijke Peperomia

De Peperomia is een talrijk soort bestaande uit zo’n 500 unieke planten. Qua uiterlijk verschillen de soorten enorm in grootte, bladvorm en zelfs kleur. Dit maakt het leuk om verschillende Peperomia’s te verzamelen en te combineren. Een interessant weetje: de plant komt uit dezelfde familie als de rode pepers die in de keuken gebruikt worden, de Piperaceae. De meeste soorten komen uit Zuid-Amerika. De planten zijn daar gewend om voornamelijk op schaduwrijke plekken onder grote bomen te staan.

Wens iemand geluk toe

In het warme Brazilië staat de Peperomia symbool voor geluk. De plant wordt daar ook regelmatig als aardigheidje gegeven bij allerlei feestelijke en ook droevige gebeurtenissen. Zelfs mensen die geen groene vingers hebben kunnen deze geluksbrenger in leven houden. Door de dikke bladeren kan de plant veel water opslaan en zal de plant het lang volhouden zonder water. Een onderhoudsarme geluksbrenger, het ideale cadeau!

De Peperomia’s onderhouden

De Peperomia wil graag op een plaats met veel indirect zonlicht staan. Eens in de twee weken een scheutje water zal voor de meeste Peperomia’s voldoende zijn. Controleer af en toe de bovenste twee centimeters van de grond met je vinger, is de grond helemaal droog? Geef hem dan water. Vanwege het feit dat de Peperomia een langzame groeier is, is verpotten is niet vaak nodig. Eens in de drie jaar is voldoende.

De service van Fleur.nl

Wij van Fleur.nl zetten de plant graag voor u, in een door u gekozen pot! Zet eerst de plant vast in uw winkelwagen en kies dan een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal twee centimeter groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. U kunt bij het bestellen van de bloempot aangeven welke plant u in de bloempot wilt hebben. Wij maken dan de plant voor u in orde met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Zo heeft u geen rommel in huis, ideaal hè?

Search engine powered by ElasticSuite