Zamioculcas

Sorteer op
per pagina

1 product

Web_Zamioculcas zamiifolia L1_3.png
65-110 cm
v.a. € 18,95 € 17,39
Sorteer op
per pagina

1 product

Zamioculcas

Een steeds populairder wordende plant, de Zamioculcas. Deze diepgroene plant met zijn mysterieuze naam heeft stevige bladeren en stengels. Het soort is ontzettend eenvoudig in zijn onderhoud. De plant slaat namelijk water op in zijn wortels en stam waardoor hij niet vaak gewaterd hoeft te worden. Bekende bijnaam van de plant is ZZ-plant, deze naam verwijst naar de oorspronkelijke standplaats van de plant: Zanzibar. Daarnaast wordt de plant ook wel Emerald palm genoemd.

ZZ-plant verzorgen

De Zamioculcas mag in de winter gerust twee tot vier weken droog staan, in de zomer is één week voldoende. Laat altijd eerst de grond opdrogen voor je opnieuw water geeft. De standplaats van de plant komt niet heel nauw, een zonnige plaats is mogelijk maar een donkerdere plaats kan ook. Als de plant op plaats met veel zon komt te staan, laat hem dan eerst wennen. De plant zal naar het licht toe groeien, dus vergeet niet om hem af en toe te draaien!

Potten en opmaakservice

Wij van Fleur.nl zetten de plant graag voor u, in een door u gekozen pot! Zet eerst de plant vast in uw winkelwagen en kies dan een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal twee centimeter groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. U kunt bij het bestellen van de bloempot aangeven welke plant u in de bloempot wilt hebben. Wij maken dan de plant voor u in orde met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Zo heeft u geen rommel in huis, ideaal hè?
 

Search engine powered by ElasticSuite