Ficus

Sorteer op
per pagina

1 product

webficus20lyrata20op20stam20l2051png
Ficus Lyrata op stam
Vioolbladplant / Tabaksplant
140 cm
€ 149,95 € 137,57
Hulp nodig met het vinden van de kamerplant die het beste bij jou past?
Sorteer op
per pagina

1 product

Ficus bestellen bij Fleur.nl

De Ficus planten zijn al één grote plantenfamilie an sich. Je hebt zo veel verschillende soorten en varianten. Ook als je op zoek bent naar grote kamerplanten van tussen de 1.50 en de 1.80 meter biedt de Ficus kansen! Naast dat de Ficus een aanzienlijke hoogte kan bereiken, heeft deze kamerplant ook mooi groot blad.

 

Verzorging Ficus Lyrata

De meest verkochte soort is de Ficus Lyrata. Deze tabaksplant is in verschillende versies verkrijgbaar: vertakt, op stam en straight. De kamerplant blinkt uit met zijn grote, groene bladeren en is een echte zonaanbidder. Een te donkere standplaats stagneert de groei. Ze hebben behoefte aan veel (zon)licht. In de winterperiode kan de plant na aanschaf wat blad verliezen. De Ficus komt namelijk uit een lichte kas en de overgang naar een relatief donkere woonkamer zorgt voor bladval. Dit is niet schadelijk voor de plant, zolang hij op een lichte plek staat gaat hij weer nieuw blad aanmaken in het voorjaar!

De grond waar de Ficus Lyrata in staat dient altijd lichtvochtig te zijn. Een te natte grond zorgt voor wortelrot. In het begin kun je de plant het beste regelmatig kleine hoeveelheden geven. Het is een beetje aftasten wanneer de grond weer droog begint te voelen, maar naar verloop van tijd krijg je er handigheid in. Is de grond na een week nog steeds nat, dan moet je dus wat minder geven. Voelt hij al redelijk droog aan, dan iets meer. In de zomer heeft de Ficus meer water nodig omdat hij dan ook meer energie verbruikt. 

 

Andere Ficus soorten

Naast de Ficus Lyrata, houden alle Ficus soorten ervan om in een vochtige grond te staan. Ficus planten met donker blad hebben minder licht nodig. Voor elke Ficus geldt dat een sproeibeurt één keer per week aan te raden is om de luchtvochtigheid hoog te houden en het blad mooi. 

Search engine powered by ElasticSuite