Ficus

Sorteer op
per pagina

2 producten

webficus20lyrata20op20stam20l2051png
Ficus Lyrata op stam
Vioolbladplant / Tabaksplant
140 cm
€ 149,95 € 137,57
4FIRORS69.png
120-170 cm
€ 279,95 € 256,83
Sorteer op
per pagina

2 producten

Ficus bestellen bij Fleur.nl

Al jaren zijn de Ficussen in huiskamers en kantoren een favoriet. Het soort, afkomstig uit West-Afrika, wordt ook wel vioolbladplant of tabaksplant genoemd. Deze bijnamen verwijzen naar het prachtig krullende blad die bijvoorbeeld de Ficus Lyrata heeft. Hoewel de Lyrata één van de bekendste Ficussoorten is, heeft het plantensoort meer noemenswaardige familieleden. Zo zijn de Ficus Benjamina met zijn kleine, hartvormige bladeren en de Ficus Microcarpa welke erg lijkt op een bonsai, twee originele kamerplanten. Bekijk de website goed, want er zijn nog meer mooie soorten te vinden. Een groot voordeel van de ficus is zijn luchtzuiverende werking. Meer weten? Hier vindt u een blog over de top 8 luchtzuiverende planten.

 

Een Ficus verzorgen

Alle Ficussen hebben de voorkeur voor een lichte standplaats. Dat betekent een plaats met veel indirect zonlicht. Krijgt de plant te weinig zonlicht, zal hij geen nieuw blad meer aanmaken. In een kantooromgeving is de plant dus vooral geschikt op een plek vlakbij het raam. Hoe lichter de standplaats, hoe meer water de plant nodig heeft. De watergift valt af te lezen van de watermeter die meet wanneer de plant droog staat. Mocht de plant te groot worden naar uw zin, dan kunt u hem in het najaar snoeien. Behalve de Ficus Lyrata en Benjamina; deze twee kunt u beter in de lente snoeien. Pas op dat uw vloer niet in aanraking komt met het melksap uit de Ficus.

 

Wat is hydrocultuur?

In de wereld van kantoren, hotels en openbare ruimtes is hydrocultuur een populair product. Hydrocultuurplanten zijn namelijk gemakkelijker te onderhouden dan de traditionele plant met potgrond. Een plant op hydrocultuur hoeft maar één keer per vier weken water. Dat betekent dat je maar twaalf keer per jaar water hoeft te geven! Dat maakt de verzorging eenvoudig, terwijl je de voordelen van een mooie groene plant behoudt. Planten geven sfeer aan de ruimte, verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen de productiviteit. Hydroculturen hebben nog meer voordelen:

  • + Maar één keer per maand water geven
  • + Gezonde en schonere plant
  • + Bijna geen onderhoud
  • + Makkelijk: water geven als de watermeter het aangeeft

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden. Bij deze planten worden hydrokorrels gebruikt; die zijn gemaakt van een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Op de watermeter kan je aflezen wanneer de plant water nodig heeft. Hier is meer informatie te vinden over de verzorging van hydrocultuurplanten.  

 

Opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite