Calathea

Sorteer op
per pagina

1 product

1carubp10png
90 cm
€ 44,95 € 41,24
Sorteer op
per pagina

1 product

De Calathea, een veelzijdige kamerplant!

De Calathea is een bijzondere kamerplant die in veel soorten beschikbaar is. De naam van de plant komt van het Griekse woord 'Kalathos' wat 'mandje' betekent. Dit doelt op de bladtekening van de Calathea, deze is prachtig! Uniek aan deze plant is dat de bladeren - die op zichzelf dus al bewonderenswaardig zijn - zich 's nachts sluiten en zich overdag weer openen als reactie op het zonlicht. De plant wordt daarom ook wel 'the living plant' genoemd. 

 

Wat is hydrocultuur?

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden. Bij deze planten worden hydrokorrels gebruikt; die zijn gemaakt van een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Op de watermeter kan je aflezen wanneer de plant water nodig heeft. Hier is meer informatie te vinden over de verzorging van hydrocultuurplanten.  

 

Onze service

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet eerst de plant vast in je winkelwagen en kies dan een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen van de bloempot aangeven welke plant je in de bloempot wilt hebben. Wij maken dan de plant voor je in orde met hydrokorrels. Zo heb je geen rommel in huis, ideaal hè?

 

Verzorging van de Calathea

Op de watermeter kun je dus aflezen waneer je de plant water moet geven, ideaal! Zet de Calathea verder op een schaduwrijke plek. De plant is hier namelijk aan gewend en heeft dus niet veel licht nodig. Vermijd direct zonlicht, evenals een standplaats dicht bij de verwarming of op de tocht.

Search engine powered by ElasticSuite