Calathea

Sorteer op
per pagina

2 producten

1CARUBP10.png
50-60 cm
v.a. € 48,95 € 44,91
makoyana.png
30 cm
€ 17,95 € 16,47
Sorteer op
per pagina

2 producten

De Calathea, een veelzijdige kamerplant!

De Calathea is een bijzondere plant die in veel soorten beschikbaar is. De naam van de plant komt van het Griekse woord 'Kalathos' wat 'mandje' betekent. Dit doelt op de bladtekening van de Calathea, deze is prachtig! Uniek aan deze plant is dat de bladeren - die op zichzelf dus al bewonderenswaardig zijn - zich 's nachts sluiten en zich overdag weer openen als reactie op het zonlicht. De plant wordt daarom ook wel 'the living plant' genoemd. Fleur.nl biedt de Calathea Rufibarba ook aan op hydrocultuur. Hieronder kunt u meer lezen over de voordelen van hydrocultuur. 

 

Verzorging van de Calathea

Op de watermeter kun je aflezen waneer je de plant water moet geven: ideaal! Zet de Calathea verder op een schaduwrijke plek. De plant is hier namelijk aan gewend en heeft dus niet veel licht nodig. Vermijd direct zonlicht, evenals een standplaats dicht bij de verwarming of op de tocht.

 

Wat is hydrocultuur?

In de wereld van kantoren, hotels en openbare ruimtes is hydrocultuur een populair product. Hydrocultuurplanten zijn namelijk gemakkelijker te onderhouden dan de traditionele plant met potgrond. Een plant op hydrocultuur hoeft maar één keer per vier weken water. Dat betekent dat je maar twaalf keer per jaar water hoeft te geven! Dat maakt de verzorging eenvoudig, terwijl je de voordelen van een mooie groene plant behoudt. Planten geven sfeer aan de ruimte, verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen de productiviteit. Hydroculturen hebben nog meer voordelen:

  • + Maar één keer per maand water geven
  • + Gezonde en schonere plant
  • + Bijna geen onderhoud
  • + Makkelijk: water geven als de watermeter het aangeeft

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden. Bij deze planten worden hydrokorrels gebruikt; die zijn gemaakt van een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Op de watermeter kan je aflezen wanneer de plant water nodig heeft. Hier is meer informatie te vinden over de verzorging van hydrocultuurplanten.  

 

Opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite