Rhapis

Sorteer op
per pagina

1 product

1RHEXTU29.png
30-185 cm
v.a. € 89,95 € 82,52
Sorteer op
per pagina

1 product

Rhapis: dé schaduwpalm

De Rhapis is een heuse schaduwliefhebber! De bladeren van deze palm hebben veel bladgroenkorrels, waardoor de plant ver van het raam kan staan en relatief weinig water verbruikt. Ideaal voor in een wat donkerdere hoek in uw kantoor! Van origine groeit de Rhapis in Zuidoost-Azië en behoort hij tot de plantenfamilie van Arecaceae. Vanwege zijn kenmerkende dunne stam, wordt hij ook wel Bamboepalm of Stokpalm genoemd. In het assortiment vindt u de palm op hydrocultuur vanaf 30 centimeter tot en met 150 centimeter.

 

Verzorging van de Rhapis

Mocht de Rhapis al een poos geen nieuwe bladeren aanmaken, dan is dat een teken dat de palm te donker staat. Zet de palm dan water dichter bij een raam. Doordat deze palm op hydrocultuur staat, hoeft u zich niet druk te maken wanneer u precies water moet geven. Ideaal voor in een kantoor toch? Geef de plant opnieuw water wanneer de watermeter gedurende 4 dagen op ‘minimaal’ heeft gestaan. Het is dus niet erg als de grond een paar dagen droog staat. 

 

Wat is hydrocultuur?

In de wereld van kantoren, hotels en openbare ruimtes is hydrocultuur een populair product. Hydrocultuurplanten zijn namelijk gemakkelijker te onderhouden dan de traditionele plant met potgrond. Een plant op hydrocultuur hoeft maar één keer per vier weken water. Dat betekent dat je maar twaalf keer per jaar water hoeft te geven! Dat maakt de verzorging eenvoudig, terwijl je de voordelen van een mooie groene plant behoudt. Planten geven sfeer aan de ruimte, verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen de productiviteit. Hydroculturen hebben nog meer voordelen:

  • + Maar één keer per maand water geven
  • + Gezonde en schonere plant
  • + Bijna geen onderhoud
  • + Makkelijk: water geven als de watermeter het aangeeft

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden. Bij deze planten worden hydrokorrels gebruikt; die zijn gemaakt van een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Op de watermeter kan je aflezen wanneer de plant water nodig heeft. Lees hier meer informatie over de verzorging van hydrocultuurplanten.  

 

Opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite