Varen

Sorteer op
per pagina

6 producten

1ASPABP05.png
30-35 cm
v.a. € 12,95 € 11,88
1ASAMBP10.png
Asplenium Amy
Nestvaren
35-40 cm
v.a. € 12,95 € 11,88
microsorum-15-19_6d4b05.png
30-40 cm
v.a. € 13,95 € 12,80
Asplenium Antiquum
25-40 cm
v.a. € 12,95 € 11,88
1ASOSBP15.png
30-35 cm
v.a. € 12,95 € 11,88
2ASPABP10 (2).png
25-30 cm
€ 12,95 € 11,88
Sorteer op
per pagina

6 producten

De vrolijke Varen

De varen is er in allerlei soorten en maten, en zo ook als hangplant! De varen behoort tot de vaatplantenfamilie. Vanouds is het een echte waterplant, maar inmiddels is hij vaker in de grond te vinden. De varenfamilie bestaat uit ontzettend veel soorten voor binnen of buiten, voor warm of koud klimaat en van grof tot fijn. Bij Fleur.nl verkopen we varens die als kamerplant gehouden worden. De verschillende soorten hebben de typische frisgroene kleur en het krullende blad waarmee varens geassocieerd worden. De Asplenium Parvati (nestvaren) heeft zeer fijne bladeren, terwijl bijvoorbeeld de Microsorum Crocodyllus (krokodillenvaren) grote puntvormige bladeren heeft. 

 

Verzorging van Varens

Varens drinken veel, maar vanwege de hydrokorrels is het een stuk makkelijker om te bepalen wanneer de plant water nodig heeft. De watermeter zal aangeven wanneer een scheut water gewenst is. Dat zal waarschijnlijk één keer per maand zijn. Een standplaats in de (half)schaduw is voor de Varen een fijne plek. Daarnaast kan hij een sproeibeurt af en toe waarderen, zeker als de plant dichtbij een verwarming staat.

 

Wat is hydrocultuur?

In de wereld van kantoren, hotels en openbare ruimtes is hydrocultuur een populair product. Hydrocultuurplanten zijn namelijk gemakkelijker te onderhouden dan de traditionele plant met potgrond. Een plant op hydrocultuur hoeft maar één keer per vier weken water. Dat betekent dat je maar twaalf keer per jaar water hoeft te geven! Dat maakt de verzorging eenvoudig, terwijl je de voordelen van een mooie groene plant behoudt. Planten geven sfeer aan de ruimte, verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen de productiviteit. Hydroculturen hebben nog meer voordelen:

  • + Maar één keer per maand watergeven
  • + Gezonde en schonere plant
  • + Bijna geen onderhoud
  • + Makkelijk: watergeven als de watermeter het aangeeft

 

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden. Bij deze planten worden hydrokorrels gebruikt; die zijn gemaakt van een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Op de watermeter kan je aflezen wanneer de plant water nodig heeft. Hier is meer informatie te vinden over de verzorging van hydrocultuurplanten. 

 

Onze opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite