Hydrocultuur benodigdheden

Sorteer op
per pagina

3 producten

6VVAP6052 (1).png
€ 36,95 € 30,54
inzethoes-vierkant.png
ø 32-48 cm
v.a. € 12,95 € 10,70
6VVAP6051.png
€ 11,95 € 9,88
Sorteer op
per pagina

3 producten

Benodigdheden voor uw planten op hydrocultuur

Een plant op hydrocultuur heeft veel voordelen. Ten eerste, heeft de plant minder aandacht nodig omdat u minder vaak water hoeft te geven. Daar komt nog eens bij dat het haast onmogelijk is om uw plant te laten uitdrogen of verzuipen. Daarnaast is het duurzamer en is de kans op ongedierte in uw plant een stuk kleiner in vergelijking met planten in potgrond.

Dit heeft u nodig

Heeft u een plant op hydrocultuur aangeschaft of wilt u uw plant op hydrocultuur zetten? Dan heeft u een aantal spullen nodig om dit succesvol te laten verlopen. Zo heeft u voldoende hydrokorrels, een speciale kweekpot, een inzethoes, een watermeter en hydrocultuur voeding nodig. Deze benodigdheden én meer vindt u op onze website.

De plant zelf op hydrocultuur zetten

We verkopen veel planten op hydrocultuur, maar u kunt het natuurlijk ook zelf uw plant op hydrocultuur zetten. Spoel om te beginnen de hydrokorrels af, zo verwijdert u al het gruis. Maak uw plant vrij van potgrond, dit kunt u doen door met water alle aarde van tussen de wortels te spoelen. Achtergebleven aarde kan zorgen voor rotting van de wortels. Plaats vervolgens de inzethoes in de bloempot, knip deze bij als dat nodig is. Vul vervolgens de kweekpot voor een derde met hydrokorrels. Zet de wortels van de plant op deze laag en vul de pot aan tot de rand. Zorg ervoor dat de korrels goed tussen de wortels komen. Zet de plant met kweekpot en watermeter op de bodem van de hoes. De plant kan wat wiebelig staan, maar zodra de wortels gaan groeien zal dit probleem zich van zelf oplossen. Nu is het tijd om langzaam water in de pot te gieten. De watermeter doet er een tijdje over om het waterniveau te meten, gezien het water langs de korrels naar beneden loopt. Zodra de meter op max staat, heeft de plant voldoende water gehad. Eventueel kunt u nog een laagje siergrind toevoegen. Geniet van uw plant op hydrocultuur!

Search engine powered by ElasticSuite