Dracaena

Sorteer op
per pagina

1 product

pleomele_8c10db.jpg
425 cm
€ 1.439,95 € 1.321,06
Sorteer op
per pagina

1 product

Grote Dracaena's

Op zoek naar een grote aanwinst voor in je woonkamer of kantoorruimte? De Dracaena, ook wel Drakenplant genoemd, is hier uitermate geschikt voor! De Dracaena is een populaire kamerplant die weinig eist qua verzorging en daarom ook nog eens erg praktisch is! Qua verzorging heb je er weinig omkijken naar, maar wat betreft de grootte is de XXL Dracaena een ware eyecatcher!

 

Levering

De levertijd van XXL-kamerplanten is iets langer dan de gewone 1-2 werkdagen die u van ons gewend bent, dit komt omdat wij de palm zelf bij u komen brengen. De levertijd zal dan tussen de 5 en 8 werkdagen zijn.

 

Onze opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

 

Verzorging van de Dracaena

De Dracaena verbruikt weinig water. Wanneer de grond droog aanvoelt, hoef je pas opnieuw water te geven. In de winterperiode kan de plant 4-6 weken zonder water. In de lente en zomer heeft hij eens per 2-3 weken water nodig. De precieze hoeveelheid water is afhankelijk van de standplaats en grootte van de bloempot. 

Naast dat de plant weinig water verlangt, heeft deze ook niet zoveel licht nodig. Het is een echte schaduwplant. Voor een optimale groei geniet de plant maximaal drie uur direct zonlicht per dag. De Dracaena Song, ook wel India genoemd, kan echter wel goed op een plek met veel licht staan. Je merkt dat de plant te veel licht ontvangt als het blad lichter/geel kleurt. Zet de plant dan verder van het raam af. Wanneer de plant erg traag groeit, kun je deze dichter bij het raam plaatsen.

Search engine powered by ElasticSuite