Verzorgingstips Phoenix Roebelenii palm

De Phoenix Roebelenii is een palm die zijn oorsprong kent in Zuidoost-Azië. De plant heeft als bijnaam ‘Dwergdadelpalm’ omdat soortgelijke palmen vaak veel groter zijn dan deze Roebelenii. De palm kan alsnog een hoogte van vijf meter bereiken. De palm kan vruchten voortbrengen alleen zijn deze dadels in tegenstelling tot de echte Dadelpalm (Phoenix Dactylifera) niet eetbaar. De Phoenix Roebelenii heeft fijn geveerde bladeren met omhoogwijzende randen. In de natuur groeien kleine gele bloemetjes tussen de bladeren. De vruchten zijn zwart van kleur en zoals benoemd niet eetbaar. De palm staat het liefst op een zonnige plek en verbruikt veel water. Wil je de Phoenix Roebelenii palm kopen? Klik dan op de knop hieronder om ons aanbod te bekijken! Lees deze pagina verder voor alle specifieke verzorgingstips van de plant.

 • 2/3 keer per week water 2/3 keer per week water
 • Zonnige standplaats, minimaal 5 uur direct zonlicht Zonnige standplaats, minimaal 5 uur direct zonlicht
 • Min 3 °C Min 3 °C
 • Regelmatig sproeien Regelmatig sproeien
 • Oud en lelijk blad wegknippen Oud en lelijk blad wegknippen
 • Lente en zomer voeding geven Lente en zomer voeding geven
 • Niet giftig Niet giftig
 • Gevoelig voor schild- en dopluis Gevoelig voor schild- en dopluis
Bekijk ons aanbod
Verzorgingstips Phoenix Roebelenii palm

Klantenservice

Phoenix Roebelenii verzorging

 • De Phoenix Roebelenii verbruikt relatief veel water. Geef de plant zo’n twee tot drie keer per week water en laat de grond nooit uitdrogen. Droogte kan de plant schaden evenals te veel water. Dit laatste kan namelijk wortelrot veroorzaken. Geef dus nooit te weinig, maar ook niet teveel water. In de winter is meerdere keren water geven in de week ook nodig, verminder dan wel de hoeveelheid.
 • Een regelmatige sproeibeurt zal de palm goed doen. Regelmatig sproeien zal de plant vitaal en gezond houden en eventueel stof zal op deze manier van de plant gespoeld worden. Bovendien werkt sproeien preventief tegen ongedierte.
 • De Phoenix Roebelenii staat het liefst op een zo zonnig mogelijke plek. Geef de palm dus een plek met veel direct zonlicht, bijvoorbeeld bij een raam op het zuiden. De palm zal eerst moeten wennen aan dit directe zonlicht waardoor oud blad kan verbranden. Dit oude blad zal vervangen worden voor nieuw, vers blad. In de zomer kan de palm ook makkelijk buiten gezet worden. Wanneer de palm te donker staat zal hij geen nieuw blad aanmaken. Zet de palm in dit geval dichter bij het raam. Minimale temperatuur Overdag: 3 ºC ‘s Nachts: 0 ºC
 • Verpot de palm het liefst bij aanschaf of wanneer de palm te groot wordt voor de pot. Gebruik hiervoor een pot die minstens 20% groter is dan de oude pot. De pot kan worden opgevuld met normale potgrond of vulcastrat. Verpot bij voorkeur in het voorjaar zodat eventueel beschadigde wortels zich beter kunnen herstellen. Let er bij het verpotten wel op dat de palm scherpe naalden heeft. Gebruik dus handschoenen wanneer je de palm wilt verpotten.
 • De onderste bladeren van de Phoenix Roebelenii worden na verloop van tijd geel of bruin. Dit is een natuurlijk proces van de plant en valt niet te voorkomen. Bovenin de palm worden weer nieuwe bladeren gemaakt. Mochten er over de gehele plant gele of bruine bladeren te vinden zijn, dan kan dit duiden op te weinig of teveel water. Een plotselinge overgang naar een standplaats met veel direct zonlicht kan een gele gloed over de bladeren veroorzaken. Verder kan te weinig water of een lage luchtvochtigheid leiden tot dichtgeknepen blad. Sproei de plant dus wat meer tijdens de winter om de lage luchtvochtigheid te compenseren.
 • Bruine of gele bladpunten kunnen worden verwijderd met een schaar. De onderste bladeren die oud en verkleurd zijn geworden kunnen ook worden verwijderd. Doe dit met werkhandschoenen om minder last te hebben van de stekelige doorns. De stam kan niet worden teruggesnoeid, hierdoor zal de palm afsterven.
 • De Phoenix Roebelenii kan enkel worden vermeerderd door te kweken vanuit zaden. Dit is bij de palm een lang proces. Zorg dat dit proces gebeurt bij een temperatuur rond de 25 graden.
 • De Phoenix Roebelenii kan in de lente en zomer extra voeding krijgen. Geef in dit geval voeding voor palmen. Eens in de twee weken voeding geven is in deze periode genoeg. Geef nooit teveel voeding want dit kan schadelijk zijn voor de palm. Extra voeding in de herfst en winter is absoluut overbodig.
 • Het komt zelden voor dat de Phoenix Roebelenii in de woonkamer tot bloei komt. Hiervoor moet de palm eerst in een volwassen stadium zitten en die bereikt de palm nauwelijks in de woonkamer. Bij bloei kun je de bloemen beter verwijderen. Deze bloemen kosten de plant namelijk veel energie die de palm goed kan gebruiken voor zijn bladeren.
 • De Dwergdadelboom doet ondanks de hoogte zijn best om de lucht zo goed mogelijk te zuiveren evenals alle andere palmen. De palm haalt ook de schadelijke stof ‘xyleen’ uit de lucht. Deze stof is te vinden in onder andere verf en lijm en dus in elk huis wel aanwezig.
 • De Phoenix Roebelenii is geen giftige palm. Let wel goed op de stekelige doorns.
 • De Phoenix Roebelenii kan last van ongedierte krijgen. Dit uit zich vaak in schildluis en dopluis. Bestrijd het ongedierte direct door de plant te behandelen met ongediertebestrijding. Dit kan zowel op chemische als biologische wijze.

Search engine powered by ElasticSuite