Kamerplant

Rhapis Excelsa

Stokpalm
Levertijd: 1-2 werkdagen
Opmaakservice
Laat je plant en pot professioneel door ons opmaken met hydrokorrels en grond. De combinatie wordt kant en klaar bezorgd!
+
+
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9.4 Kiyoh
  • Zorgvuldig verpakt in stevig materiaal
  • Ruim assortiment, duurzame kwalitatieve planten
Rhapis Excelsa
De Rhapis Excelsa is een stokpalm die erg goed in de schaduw kan staan. De palm wordt daarom gezien als de ideale kantoorplant!
Lees volledige omschrijving
Gemiddeld
Halfschaduw
Schaduw
Zonnig
Luchtzuiverend
Niet giftig voor huisdieren

Specificaties

Standplaats Halfschaduw, Schaduw, Zonnig
Standplaats omschrijving

De Rhapis is een kamerplant die relatief weinig licht nodig heeft. Dit heeft te maken met de vele bladgroenkorrels in het donkergroende blad van de plant die het zonlicht omzetten in energie. Zet de plant echter niet in een ruimte zonder ramen, want de Rhapis heeft wel daglicht nodig. Als de plant op een te lichte standplaats staat, wordt het blad lichter of zelfs geler van kleur. Zet de plant dan verder van het raam. Als de plant geen nieuw blad aanmaakt, staat deze te donker. Zet in dit geval de plant meer in de buurt van het raam. Geef de palm maximaal vijf uur direct zonlicht. 

Bewateren Gemiddeld
Bewateren omschrijving

Houd de grond van de Rhapis altijd wat vochtig. Als deze namelijk een aantal keer uitdroogt, zal de plant er snel minder mooi uit gaan zien. Laat de grond dus nooit opdrogen, maar geef ook niet teveel water. Dit kan namelijk wortelrot veroorzaken. Controleer in het begin dus regelmatig of de grond te nat of te droog is. Is de grond na vijf dagen nog te nat? Geef dan minder water. Is de grond echter te droog? Geef dan meer water. 

Met aandacht verpakt

Onze kamer- en tuinplanten komen elke ochtend direct van de kweker binnen. Verser kan niet! Zodra de planten bij ons binnen zijn, vindt er altijd een kwaliteitscontrole en strenge keuring plaats. De planten worden daarna (in de meeste gevallen) diezelfde dag nog verstuurd om de beste kwaliteit te behouden.

Met aandacht verpakt

Search engine powered by ElasticSuite