Meidoornhaag

Sorteer op
per pagina

1 product

crataegus-monogyna-60-80.png
30-100 cm
v.a. € 6,20 € 5,69
Sorteer op
per pagina

1 product

Meidoornhaag in je tuin?

De meidoorn (Crataegus) is lid van de rozenfamilie. Dat is ook te zien aan de mooie witte of rode bloesem die in het voorjaar aan de haag bloeien en de takken met doorns. Andere namen voor de meidoorn zijn haagdoorn of steendoorn. De hagen werden vroeger vaak gebruikt als omheining voor vee, vanwege de scherpe doorns die aan de stuik groeien. Meidoorns verliezen in de winter hun blad, waardoor hun takken zichtbaar worden. In het najaar zitten er rode vruchtjes aan de plant. Die zijn zo eetbaar, maar ook te verwerken in bijvoorbeeld thee en compôte. In salades kunnen de bladeren of bloemknoppen (als kappertjes) gebruikt worden. Het is dus een haag met veel mogelijkheden!

 

Soorten meidoorns

Er zijn twee soorten meidoorns: de eenstijlige en tweestijlige meidoorn. Deze namen komen van de hoeveelheid stijlen onder de stampers van de bloesem. De eenstijlige meidoorn is eenvoudig te snoeien en groeit in de natuur goed in de duinen of langs rivieren in de zon. Hij komt in Nederland dan ook vrij veel voor. De boom heeft frisgroen, licht gekarteld blad. De tweestijlige meidoorn loopt een paar weken eerder uit dan de eenstijlige meidoorn en geeft wat grotere vruchten. De tweestijlige meidoorn kan schaduw vrij goed verdragen, in tegenstelling tot de eenstijlige meidoorn. De eenstijlige meidoorn kan vrij groot worden (tot 10 meter), maar de tweestijlige boom blijft een stuk kleiner (4-5 meter). Voor het plaatsen van een haag maakt dat niet zoveel uit: je kunt de haag de gewenste grootte blijven snoeien. 

 

Tuinplanten thuisbezorgd 

Kies bij Fleur.nl jouw tuinplanten uit en laat deze gemakkelijk thuis bezorgen! Binnen 5 tot 7 werkdagen worden de planten thuisbezorgd. Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen. In de winter kan het zijn dat er een kaal plantje bezorgd wordt, omdat de soort zijn blad verliest in de winter. In het voorjaar zullen ze weer uitlopen en mooie, volle planten worden. 

Search engine powered by ElasticSuite