Meidoornhaag

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Meidoornhaag in je tuin?

De meidoorn (Crataegus) is lid van de rozenfamilie. Dat is ook te zien aan de mooie witte of rode bloesem die in het voorjaar aan de haag bloeien en de takken met doorns. Andere namen voor de meidoorn zijn haagdoorn of steendoorn. De hagen werden vroeger vaak gebruikt als omheining voor vee, vanwege de scherpe doorns die aan de stuik groeien. Meidoorns verliezen in de winter hun blad, waardoor hun takken zichtbaar worden. In het najaar zitten er rode vruchtjes aan de plant. Die zijn zo eetbaar, maar ook te verwerken in bijvoorbeeld thee en compôte. In salades kunnen de bladeren of bloemknoppen (als kappertjes) gebruikt worden. Het is dus een haag met veel mogelijkheden!

 

Soorten meidoorns

Er zijn twee soorten meidoorns: de eenstijlige en tweestijlige meidoorn. Deze namen komen van de hoeveelheid stijlen onder de stampers van de bloesem. De eenstijlige meidoorn is eenvoudig te snoeien en groeit in de natuur goed in de duinen of langs rivieren in de zon. Hij komt in Nederland dan ook vrij veel voor. De boom heeft frisgroen, licht gekarteld blad. De tweestijlige meidoorn loopt een paar weken eerder uit dan de eenstijlige meidoorn en geeft wat grotere vruchten. De tweestijlige meidoorn kan schaduw vrij goed verdragen, in tegenstelling tot de eenstijlige meidoorn. De eenstijlige meidoorn kan vrij groot worden (tot 10 meter), maar de tweestijlige boom blijft een stuk kleiner (4-5 meter). Voor het plaatsen van een haag maakt dat niet zoveel uit: je kunt de haag de gewenste grootte blijven snoeien. Fleur.nl biedt de Crataegus monogyna (eenstijlige meidoornhaag) aan in verschillende groottes, variërend van 30-80 centimeter.

 

Haagplanten gratis thuisbezorgd

Bij Fleur.nl kies je jouw haag uit. Deze wordt vervolgens gratis (wanneer de bestelling boven de 45 euro is) bij je thuisbezorgd. Dit tarief geldt niet voor de Waddeneilanden. Voor levering op de Waddeneilanden zijn extra transportkosten van toepassing. Alle bomen en hagen worden door onze eigen kweker bij jou bezorgd. De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen. Mocht je niet thuis zijn, dan is dat geen enkel probleem. Bij het bestellen van hagen heb je de optie om een aanplantpakket of aanplantservice toe te voegen. 

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Zie je het niet zitten om je haag zelf te planten? Fleur.nl biedt ook een aanplantservice aan. Als u gebruik maakt van de aanplantservice, planten wij met liefde de haag voor je. Het voordeel is dat we je daarmee een berg werk uit handen kunnen nemen. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van het aanplantpakket met aanplantgrond (en indien nodig boompalen), vink dan ook het aanplantpakket aan. Dit is zeker aan te raden, want wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice in combinatie met dit aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroeigarantie. Hagen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag!

Search engine powered by ElasticSuite