Fleur.nl

Winkelwagen

Vitis vinifera 'Muscat van Alexandria' Witte druif

  • 3 - 8 werkdagen

  • 60 - 80 cm

  • De Vitis vinifera 'Muscat van Alexandria' is een druivenstruik met zoete, witte druiven die een sterke schil hebben. Je kunt de druivenplant het beste geleiden tegen een pergola, hekwerk of muur.
€10,95
Minimale bestelhoeveelheid is 4 stuks
... updating the shopping cart ...
  • Direct van de beste kwekers
  • Gratis verzending vanaf €45
  • Gratis achteraf betalen
Specificaties                                                                                                                 
Bloemen    Ja
Kleur bloemen    Wit/Groen
Bloeiperiode    Mei
Bladkleur    Groen
Blad in de winter    Bladverliezend
Standplaats    Zon/Halfschaduw
Volgroeide hoogte    300 cm
Door ons geleverde hoogte

   60 - 80 cm

Potmaat    17 cm
Winterhard    Ja
Onderhoud     Intensief
Waterbehoefte    Gemiddeld
Snoeimaand    Juli, Augustus, November, December
Vruchtdragend    Ja
Groeisnelheid     Snel
Geschikt voor    Klimconstructie, beplanting tegen een muur, erfafscheiding, solitair (blikvanger), in de kas
Advies aantal per strekkende meter    5

 

Meer informatie over Vitis vinifera 'Muscat van Alexandria'

De Vitis vinifera 'Muscat van Alexandria' is een winterharde druivenplant met middelgrote druiven. Deze witte druiven hebben een sterke schil waardoor je ze langer aan de struik kan laten hangen om de goede, zoete smaak te krijgen. Ze zijn uitstekend geschikt om wijn te maken, maar je kunt ze ook los eten. In mei bloeien er onopvallende, witgroene bloemetjes die later plaats maken voor de druiven. Ze zijn rijp als ze een mooie gele kleur hebben gekregen, vaak is dit eind september.

De 'Muscat van Alexandria' heeft veel zon en warmte nodig voor een goede oogst, daarom krijg je de meeste druiven als hij in een kas staat. Maar ook gewoon in de tuin doet hij het goed, misschien dat de oogst dan iets minder is. Hij bereikt een maximale hoogte van drie meter en kan geleid worden tegen een muur, pergola of hekwerk. Zet de struik wel vast met spandraden op een aantal plekken voor de nodige ondersteuning. 

Onderhoud

Het onderhouden van druivenplanten vergt wat tijd. Voor een goede oogst en sterke plant is twee keer snoeien aanbevolen. De eerste keer in de zomer, de tweede snoei gebeurt in de winter. Tijdens de eerste snoei verwijder je de jonge scheuten aan de hoofdtakken. De hoofdtakken zet je ook vast met een bindband voor stevige ondersteuning. Bij de tweede snoei in de winter kort je de houtachtige takken in. Knip deze terug op een schuine manier net boven de knoppen, houd maximaal drie knoppen op de tak over. 

De Vitis vinifera 'Muscat van Alexandria' groeit op alle gronden, maar staat het liefst op een leemachtige kalkrijke grond die goed waterdoorlatend het is. Een standplaats in de zon is het beste, dit zorgt ook voor een rijke oogst. Maar af en toe wat schaduw is ook geen probleem voor de druivenstruik. 

Geen reviews gevonden...
Gerelateerde producten
Onze merken

Socialmedia

© Copyright 2020 Fleur.nl - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce