Bramen

Sorteer op
per pagina

4 producten

Rubus fruticosus 'Thornless Evergreen' zwarte braam 2(2).png
60-80 cm
€ 8,95 € 8,21
Rubus fruticosus 'Black Satin' 2(2).png
60-80 cm
€ 8,95 € 8,21
Rubus 'Tayberry' 2(2).png
60-80 cm
€ 8,95 € 8,21
Rubus 'Loganberry'3-2.png
Rubus 'Loganberry'
Frambraam/Loganbes
60-80 cm
€ 7,95 € 7,29
Sorteer op
per pagina

4 producten

Bramenstruiken online kopen

Er is niets lekkerder dan bramen uit eigen tuin. Daarnaast staat de struik mooi in de tuin wanneer hij bloeit en de blauwpaarse vruchtjes eraan groeien. Daarbij verpreiden de bloemen en vruchten ook nog eens een lekkere subtiele geur. De braam is een erg lekkere vrucht die los kan worden gegeten, maar ook goed verwerkt kan worden in gerechten.

De bramenstruik is een zeer sterke plant. In heel Europa zie je deze plant in de vrije natuur voorkomen. De struik heeft een wilde groei en kan flink woekeren. Genoeg ruimte is dan ook aan te raden. 

 

Bramenstruik soorten

Vooral de zwarte bramen zijn erg lekker om te eten. Er zit alleen één nadeel aan de plant: er zitten scherpe doorns aan. In ons assortiment zijn ook doornloze bramen verkrijgbaar, zoals de 'Black Satin', 'Chester Thornless' en de vroeg-rijpende 'Thornless Evergreen'.  

Naast de klassieke braam hebben we ook een bijzonder ander soort ras: de Frambraam. Het is een kruising tussen een framboos en braam en de vrucht is langwerpig en rood van kleur. Er zijn twee varianten: 'Loganberry' en 'Tayberry'. De Tayberry heeft erg lange vruchten, tot soms wel 5 centimeter lang!  

 

Planten en snoeien

Een bramenstruik kan het hele jaar door geplant worden. Al ons kleinfruit wordt in pot geleverd. De struiken staan het liefst op een zonnige tot halfschaduw plek. Ze hebben een voorkeur voor lichtzure grond, je kunt bij het planten dan tuinturf gebruiken. 

Voor een goede oogst is het noodzakelijk om de bramenstruik elk jaar te snoeien, bij voorkeur in het voorjaar. Bramen geven vruchten op het eenjarige hout. Snoei daarom de takken waar het jaar daarvoor vruchten aan hebben gezeten compleet weg. Nieuwe scheuten kun je kort terugknippen zodat de plant niet verwildert. 

 

Tuinplanten thuisbezorgd 

Kies bij Fleur.nl jouw tuinplanten uit en laat deze gemakkelijk thuis bezorgen! Binnen 5 tot 7 werkdagen worden de tuinplanten thuisbezorgd en kan je ze in je tuin zetten! Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag! 

Search engine powered by ElasticSuite