Hoe werkt de watergevende pot van Lechuza? 

Ideaal, deze potten van Lechuza! Door het watersysteem dat in de bloempotten zit heb je er zelf bijna geen omkijken naar. Watergevende potten zijn uitstekend geschikt voor op kantoor, maar bijvoorbeeld ook voor thuis als je vaak weg bent. Het gebruik ervan is erg makkelijk en hier lees je er alles over.

 

Uitleg over watergevende potten

In de bloempotten zit een waterreservoir gebouwd. Dit reservoir kun je via de ingang aan de zijkant van de pot vullen. De watermeter houdt goed bij wanneer er weer bijgevuld moet worden. Hoe vaak je water moet geven is in de praktijk afhankelijk van de grootte en de standplaats van de plant. Vaak vul je het reservoir één keer per twee of drie weken bij. Door de Lechuza bloempotten heb je er bijna geen omkijken naar. Weinig onderhoud, maar wel een groene sfeer in huis en op kantoor. Volg het stappenplan hieronder, en je zult jarenlang van je groene planten genieten!

 

De eerste 12 weken 

Het is belangrijk om de eerste 12 weken de plant water te geven over de grond. Dit omdat de wortels nog niet in het reservoir zijn gegroeid.

Het reservoir vullen tot max

Na 12 weken vul je het reservoir bij via de zijkant tot de watermeter max aangeeft. Planten die weinig water willen (cactus, vetplant) vul je tot de helft.  

Droogperiode van 2 dagen

Langzaamaan zak de meter naar min, zodra de watermeter dit aangeeft wacht je minimaal 2 en maximaal 10 dagen met water geven. Vul daarna weer bij tot max

Elke derde keer voeding 

In de lente en zomer geef je bij elke derde gietbeurt vloeibare Pokon voeding, volg hierbij de aanwijzingen op de fles etiket. Voeding geef je pas wanneer je via het reservoir water geeft en niet via de grond. 

Kant-en-klare combinaties met watergevende potten

De Lechuza bloempotten zijn uitstekend geschikt voor op kantoor. Deze bloempotten zijn in verschillende variaties verkrijgbaar. Zo kun je altijd de juiste pot voor jouw interieur of kantoor uitzoeken. De potten hebben dezelfde uitstraling waardoor het één geheel is en je een rustige sfeer op kantoor creëert. Fleur.nl heeft een uitgebreid aanbod van plant-pot combinaties met Lechuza potten. Neem hier eens een kijkje en laat je inspireren om van jouw werkomgeving een groene omgeving te maken. Deze plant-pot combinaties worden kant en klaar bij je bezorgd, het enige wat jij moet doen is de juiste plek voor ze uitzoeken. 

Kamerplanten in watergevende pot

Search engine powered by ElasticSuite