Olijfbomen

Sorteer op
per pagina

7 producten

Olea Europea 2.jpeg
Olea Europaea
Olijfboom
100-250 cm
v.a. € 109,95 € 100,87
OLIJFBOOM OP STAM L LOGO- WEB.png
110 cm
€ 27,95 € 25,64
olijfboom-verdial_c3ba0b.jpg
€ 359,95 € 330,23
olijfboom-pom-pom_343dfb.jpg
140-160 cm
v.a. € 379,95 € 348,58
olijfboom-bonsai-schaal_2f9903.jpg
90-120 cm
€ 449,95 € 412,80
olijfboom-verdial_c3ba0b.jpg
Olea Europaea
olijfboom
Speciale prijs € 299,95 € 275,18 Normale prijs € 359,95 € 330,23
-60,00 -55,05
olijfboom-bonsai-schaal_2f9903.jpg
90-120 cm
v.a. € 449,95 € 412,80
Sorteer op
per pagina

7 producten

Olijfbomen bestellen bij Fleur.nl

Eén van oudste boomsoorten en de meest bekende mediterrane bomen is de olijfboom (Olea europaea). De boom (subsp. sylvestris) produceert olijven: één van de belangrijkste landbouwproducten uit het Midden Oosten. De vruchten zijn heerlijk om te eten, maar worden ook veel gebruikt om olijfolie uit te produceren van de landen rondom de Middelandse Zee. Olijfbomen staan symbool voor trouw, liefde en vrede en staat schitterend in iedere tuin. Olijfbomen hebben prachtige bladeren: groen aan de bovenkant en zilvergrijs aan de onderkant. Dit geeft een bijzonder effect. Met de jaren krijgt een olijfboom een steeds uniekere, grilligere vorm waardoor de boom steeds karakteristieker wordt. Laat in de lente bloeit de boom met witte, heerlijk geurende bloemen. Ook in een Hollandse zomer kunnen er daarna vruchten aan de takken groeien. De olijfboom kan goed in Nederlandse tuinen staan: doordat ze matig winterhard zijn, zijn ze goed beschermd tegen ziektes. Fleur.nl heeft olijfbomen in allerlei soorten en maten. Zo hebben we de olijfboom in bolvorm, met een grillige stam of in bonsai-formaat. Voor ieder wat wils!

 

Verzorging

In Nederland en België kunnen jonge olijfbomen als kuipplant in de tuin gezet worden. Oudere bomen kunnen ook in de volle grond worden gezet. Ze zijn dan sterker en herstellen sneller na lichte vorst. Toch blijft het raadzaam om jonge olijfbomen in de koude wintermaanden in te pakken met bijvoorbeeld beschermingshoezen en de wortels te beschermen met stro en/of jute. Olijfbomen hebben een voorkeur voor een plek met veel zon en zijn gevoelig voor wortelrot en uitdroging. Ze hebben een goed waterdoorlatende bodem nodig, bij voorkeur van zanderige kleigrond met een beetje kalk. De grond moet niet helemaal uitdrogen, maar mag ook niet te nat zijn. Zorg daarom dat overtollig water weg kan stromen uit de pot. 

Wat betreft het snoeien; daar stelt de olijfboom geen hoge eisen aan. Het is niet nodig de boom te snoeien, maar als je wil kan je de boom terugsnoeien tot takken van 20 tot 25 centimeter. Het is ook mogelijk alleen de lange takken in te korten. Dat zal ervoor zorgen dat de boom voller en compacter groeit. De boom moet in het voorjaar gesnoeid worden, zodat de snoeiwonden dicht kunnen groeien. De olijfboom vervangt zijn bladeren eens in de drie jaar en blijft dus groen in de winter. 

 

Bomen gratis thuisbezorgd

Bij Fleur.nl kies je jouw mediterrane boom uit. Deze wordt vervolgens gratis (wanneer de bestelling boven de 50 euro is) bij je thuisbezorgd. Dit tarief geldt niet voor de Waddeneilanden. Voor levering op de Waddeneilanden zijn extra transportkosten van toepassing. Alle bomen worden door onze eigen kweker bij jou bezorgd. De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen. Mocht je niet thuis zijn, dan is dat geen enkel probleem. Als je bomen bestelt, zijn er verschillende extra's die je kunt toevoegen, zoals een aanplantpakket of aanplantservice.

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Zie je het niet zitten om je olijfboom zelf te planten? Fleur.nl biedt ook een aanplantservice aan. Als u gebruik maakt van de aanplantservice, planten wij met liefde de boom voor je. Het voordeel is dat we je daarmee een berg werk uit handen kunnen nemen. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van het aanplantpakket met boompalen en aanplantgrond, vink dan ook het aanplantpakket aan. Dit is zeker aan te raden, want wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice in combinatie met dit aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroeigarantie. Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag!

Search engine powered by ElasticSuite