De kamerplanten trends van 2024

 

Nummer 1

Bohemian


Creëer een bohemian sfeer met natuurlijke bloempotten, tropische planten en bijpassende accessoires! Alles kan en mag bij een bohemian stijl en je kunt dus lekker uitpakken! Maak gebruik van rieten manden of bamboe potten om helemaal in de sfeer te komen. Ook terracotta en keramieken potten passen goed binnen de bohemian stijl. Kamerplanten die goed bij deze trend aansluiten zijn bijvoorbeeld de Strelitzia, de Kentia, de Areca, de Pachira, de Phoenix, de Sansevieria, de Musa, en de Alocasia. Gecombineerd met de juiste accessoires maak je de stijl helemaal af!

 

Nummer 2

Industrieel

De industriële trend is een robuuste trend met een stoere en rauwe sfeer. Baksteen, beton en metaal zijn materialen die in het toepassen van deze trend veel worden gebruikt. Verder zijn de kleuren ‘zwart’, ‘wit’ en ‘bruin’ veelgebruikte kleuren binnen deze trend. De robuustheid van de industriële trend is mooi, maar kan er ook toe leiden dat het soms wat koud en kil aanvoelt. Kamerplanten creëren een warme en sfeervolle ambiance en zijn daar dus een mooie oplossing voor. Kies zo bijvoorbeeld voor één of meerdere grote eyecatchers, zoals de Strelitzia XL, de Ficus Lyrata, de Ficus Elastica of de Musa, en combineer deze met een industriële betonlook pot. Ook kun je een metalen kast inrichten met kleinere planten, industrieel én sfeervol!

 

 

Nummer 3

Scandinavisch

Scandinavisch wonen staat voor rust, eenvoud en minimalisme. Om deze stijl te creëren gebruik je natuurlijke materialen en mijd je drukke accessoires en felle kleuren. Zo krijg je een interieur met een warme en lichte uitstraling. Vanwege de eenvoud zit je bij deze trend met een paar planten al goed. Kies bijvoorbeeld voor de Areca of Monstera in een eenvoudige pot of rieten mand. Ook de Sansevieria en de Zamioculcas passen goed binnen de Scandinavische stijl. 

 

 

Nummer 4

Urban Jungle

De Urban Jungle is een trend die draait om het spanningsveld van het stedelijke en het natuurlijke. We zijn steeds meer gaan houden van de natuur en dus willen we ook meer groen in huis! Deze trend transformeert jouw kamer tot een groene oase van planten en hierbij geldt slechts één regel: hoe meer planten, hoe beter! Verder kun je met deze trend ook gerust grote bomen en mega planten in huis halen. Kies bijvoorbeeld voor een Strelitzia, een Monstera, een Musa, een Alocasia, een Ficus Elastica of een mooie palm zoals de Phoenix. Mix verschillende soorten om zo een echte jungle vibe te creëren. Speel verder bijvoorbeeld met hoogtes door gebruik te maken van krukjes en tafeltjes om er zo een leuk en speels geheel van te maken.

 

Nummer 5

Makkelijke kamerplanten

Met dat kamerplanten steeds populairder worden, stijgt ook de vraag naar makkelijke kamerplanten; kamerplanten die eenvoudig en ideaal zijn in de verzorging en de ruimte tegelijkertijd een echte boost geven. De Aglaonema, de Zamioculcas, de Dracaena, de Pachira, de Scindapsus, de Sansevieria, de Schefflera en de Yucca zijn zeer geschikt als je op zoek bent naar makkelijke kamerplanten! Verder behoren natuurlijk ook de cactussen en vetplanten tot dé kamerplanten voor echte gemaksliefhebbers. Zie hier voor meer inspiratie omtrent makkelijke kamerplanten

 

Nummer 6

Bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplanten zijn een prachtige aanvulling op ieder interieur. Met een bloeiende kamerplant geef je ieder interieur weer een verfrissende look! De diverse kleuren en kleurcombinaties maken dat er altijd een mooie variant is te vinden die past bij je woon- of bedrijfsstijl. Ga bijvoorbeeld voor een mooie soort van de Anthurium, de Begonia of de Orchidee! Verder zijn ook de Spathiphyllum en de Medinilla kamerplanten met een mooie bloei. Zie hier voor meer inspiratie omtrent bloeiende kamerplanten.

 

Nummer 7

Grote kamerplanten

Grote kamerplanten zijn prachtige eyecatchers en ideaal om grote ruimtes mee te vullen! Ook bij Fleur.nl hebben we een groot en divers aanbod van grote kamerplanten. De Strelitzia is met haar grote blad bijvoorbeeld een zeer mooie aanwinst! Maar ook de Ficus Lyrata, de Musa, de Monstera en de Phoenix zijn prachtige en aanwezige kamerplanten. Zie hier voor voor meer grote kamerplanten.

 

Nummer 8

Groene kamerplanten

Groene kamerplanten geven je woon- of werkruimte een natuurlijke uitstraling. Ook zijn ze met hun luchtzuiverende werking, een gezonde aanwinst. De Aglaonema, Aspidistra, Calathea zijn mooie varianten in deze categorie. Zie hier voor meer groene kamerplanten.

 

Nummer 9

Kamerplanten schaduw

Fleur.nl voorziet ook in kamerplanten die weinig zonlicht nodig hebben en dus goed groeien op schaduwplekken. We kunnen u verschillende kamerplanten aanbevelen. Zo zijn de Aglaonema, Calathea, Caryota, Dracaena, Monstera en Philodendron goede planten voor op een schaduwrijke plek. Ook de Rhapis en de Sansevieria zijn geschikte opties. Zie hier voor meer geschikte kamerplanten voor in de schaduw.

 

Nummer 10

Bijzondere/luxe kamerplanten

Met de stijgende populariteit van kamerplanten, is het een ware uitdaging geworden om bijzondere en unieke kamerplanten in huis te halen. Bij Fleur.nl hebben we een exclusief assortiment aan kamerplanten en zo kunnen we je voorzien van een unieke aanwinst! Een witte Calathea, een Begonia Maculata, een mooie Cicas of een unieke Waaierpalm, zo maar een greep uit het diverse assortiment van Fleur.nl. Zie hier voor meer bijzondere/luxe kamerplanten.

 

Nummer 11

Hangplanten

Een hangplant, de ideale oplossing voor als je van kamerplanten houd maar weinig ruimte hebt. Hangplanten zijn ideaal voor kleinere woon- en werkruimtes. Met dat je de plant op hoogte plaatst, fungeert deze meteen als een mooie eyecatcher. Daarbij zijn hangplanten eenvoudig te verzorgen en groeien ze snel. De Hedera Helix Wonder en de Helix Pittsburgh zijn prachtige klimplanten die ook zeer goed naar beneden kunnen klimmen. Ook de Philodendron, de Aeschynanthus, de Rhipsalis, de Scindapsus en de Varen zijn mooie hangplanten. Zie hier alle hangplanten.

 

Nummer 12

Kamerplanten in pot

Om het je makkelijk te maken heeft Fleur.nl kant en klare combinaties gemaakt van kamerplanten en bijpassende bloempotten. Er is keuze uit meer dan 500 unieke combinaties, zodat er voor elke stijl en smaak wel een plant is om de ruimte mee op te fleuren! Ook kun je er door onze opmaakservice voor kiezen om een plant naar keuze te laten opmaken in een gewenste pot! Zie hier voor assortiment aan plant-pot combinaties.

 

Nummer 11

Luchtzuiverende kamerplanten

Kamerplanten zorgen voor een ideale luchtvochtigheid en een voortdurende toevoer van extra zuurstof. Kamerplanten zijn daarmee dus zowel een sfeervolle als een gezonde aanwinst! Het assortiment van Fleur.nl bestaat uit zo’n 250 planten met een luchtzuiverende werking. Hieronder vallen bijvoorbeeld de Kentia, de Areca,de Strelitzia en de Anthurium. Zie hier voor het uitgebreide assortiment aan luchtzuiverende kamerplanten.

Search engine powered by ElasticSuite