De kamerplanten trends van 2022

 

Nummer 1

Bohemian

Creëer een natuurlijke sfeer met bohemian bloempotten, tropische planten en accesiores. Maak gebruik van rieten manden, rotan potten en lichte, natuurlijke kleuren.

De kamerplanten die erg bij de bohemian trend passen zijn bijvoorbeeld een Strelitzia, Kentia palm of een Pachira. Zeker met een rieten pot maak je de stijl helemaal af.

Nummer 2

Industrieel

De industriële trend is robuust en heeft een rauwe look waarbij baksteen, beton en metaal centraal staan. De kleuren zwart, wit en bruin zul je het meeste terug zien. 

In deze trend heb je vaak één of twee eyecatchers met een betonlook pot. Kies voor een XL Strelitzia of Ficus Lyrata. Of neem een metalen kast en richt deze met kleinere planten in!  

 

Nummer 3

Scandinavisch

Scandinavisch wonen staat voor rust, eenvoud en minimalistisch. Gebruik natuurlijke materialen en creëer een warme, lichte uitstraling zonder drukke accesoires of felle kleuren.   

Eenvoud en rust staat centraal. Met een paar planten zit je in deze trend al goed. Kies een Areca palm of gatenplant in een eenvoudige witte pot. Een Sansevieria of Zamioculcas past hier ook erg goed bij!

 

Nummer 4

Urban Jungle

De Urban Jungle is dé trend van nu en transformeert jouw kamer tot een groene oase van planten. Hierbij geldt slechts één regel: hoe meer planten, hoe beter!

Kies een Strelitzia, een grote Monstera of bananenplant en mix vooral verschillende soorten voor de echte junglevibe. Speel met hoogtes door gebruik te maken van krukjes en tafeltjes. 

 
Search engine powered by ElasticSuite