Dracaena
Eerder bekeken door jou
De Dracaena, een makkelijke en gewilde kamerplant!
De Dracaena is één van de makkelijkste kamerplanten die er is. Deze plant is zeer eenvoudig in de verzorging en je hebt er dus maar weinig omkijken naar. De Dracaena is er in allerlei soorten en maten. Van klein tot groot formaat, van dun tot dik blad, van donkergroen tot bontgekleurd. Er is altijd wel een Dracaena die aan jouw wensen voldoet!
Soorten en maten
Elke soort Dracaena is makkelijk te onderhouden. Bij een Dracaena kun je onderscheid maken in de vorm (vertakt of meerdere stammen) en in het soort blad. De Dracaena Marginata heeft erg spits, langwerpig blad bijvoorbeeld. Ben je op zoek naar wat dikker blad, kijk dan eens naar de Dracaena Hawaiian, Fragans of Janet Graig. Daarnaast is er nog een onderscheid te maken in de hoogte. Dracaena's beginnen vanaf 80 cm hoogte, maar zijn met zo'n 220 centimeter bijvoorbeeld ook beschikbaar als XXL plant!
Dracaena: ideale kantoorplant
Omdat de plant zowel weinig water als licht nodig heeft, is de Dracaena om een ideale kantoorplant. De verzorging is zo eenvoudig dat hij prima op elk kantoor kan staan. Ook als de plant bijvoorbeeld 6 meter van het raam staat, dan doet deze het nog goed. Omdat er zo veel verschillende varianten zijn kun je ook erg goed variëren en mixen.
Verzorging van Dracaena
De drakenbloedboom verbruikt weinig water. Wanneer de grond droog aanvoelt, hoef je pas opnieuw water te geven. In de winterperiode kan de plant 4-6 weken zonder water. In de lente en zomer heeft hij eens per 2-3 weken water nodig. De precieze hoeveelheid water is afhankelijk van de standplaats en grootte van de bloempot.
Naast dat de plant weinig water verlangt, heeft deze ook niet zoveel licht nodig. Het is een echte schaduwplant. Voor een optimale groei geniet de plant maximaal drie uur direct zonlicht per dag. De Dracaena Song, ook wel India genoemd, kan echter wel goed op een plek met veel licht staan. Je merkt dat de plant te veel licht ontvangt als het blad lichter/geel kleurt. Zet de plant dan verder van het raam af. Wanneer de plant erg traag groeit, kun je deze dichter bij het raam plaatsen.