Varen

Sorteer op
per pagina

7 producten

webtradescantia20nanouk201png
20 cm
v.a. € 7,95 € 7,29
nephrolepisexaltatagreen20ladylogoweb1png
Nephrolepis
Krulvaren
45 cm
€ 15,95 € 14,63
MICROSORUM DIVERSIFOLIUM L LOGO-WEB.png
40-50 cm
v.a. € 19,95 € 18,30
websyngonium20arrow20hanger1-2png
Syngonium Podophyllum
Ganzenpootplant
50 cm
€ 24,95 € 22,89
webphlebodium20aureum20davana201png
55 cm
€ 24,95 € 22,89
humata20teyermanii2012png
35 cm
€ 16,95 € 15,55
hertshoornvaren20logo-20webpng
Platycerium Bifurcatum
Hertshoornvaren
50 cm
€ 24,95 € 22,89
Sorteer op
per pagina

7 producten

De vrolijke Varen

De Varen is er in allerlei soorten en maten, en zo ook als hangplant! De Varen behoort tot de vaatplantenfamilie. Vanouds is het een echte waterplant, maar inmiddels is hij vaker in de grond te vinden. Een familie met ontzettend veel soorten voor binnen of buiten, voor warm of koud klimaat en van grof tot fijn. Bij Fleur.nl verkopen we varens die als kamerplant gehouden worden. De verschillende soorten hebben de typische frisgroene kleur en het krullende blad waarmee varens geassocieerd worden. De Asplenium Parvati heeft zeer fijne bladeren, terwijl de Asplenium Fimbriatum meer slavormig blad heeft. 

Verzorging van Varens

Houd de grond van de Varen altijd lichtvochtig en laat deze niet uitdrogen. Voorkom echter dat er een laagje water in de pot komt te staan, want dit kan wortelrot veroorzaken. Geef de plant daarom regelmatig een kleine hoeveelheidwater in plaats van een grote slok in één keer. Controleer aan het begin regelmatig de grond. Is de grond na zeven dagen nog steeds erg nat? Geef in dit geval wat minder water. Is de grond na zeven dagen alweer droog? Geef de plant vervolgens wat meer water. De Varen is van nature gewend aan een hoge luchtvochtigheid. Sproei de plant daarom regelmatig. Dit verwijderd ook het stof van de plant en maakt hem minder vatbaar voor ongedierte. Zorg er wel voor dat de grond niet té nat wordt tijdens het sproeien. Ook is de varen van nature gewend aan een schaduwrijke plek. Zet de Varen daarom op een (half)schaduw plek en vermijd direct zonlicht. 

Opmaakservice

Wij van Fleur.nl zetten de plant graag voor u, in een door u gekozen pot! Zet eerst de plant vast in uw winkelwagen en kies dan een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal twee cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. U kunt bij het bestellen van de bloempot aangeven welke plant u in de bloempot wilt hebben. Wij maken dan de plant voor u in orde met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Zo heeft u geen rommel in huis, ideaal hè?

Search engine powered by ElasticSuite