Varen

Sorteer op
per pagina

8 producten

Web_Tradescantia Nanouk 1.png
20 cm
v.a. € 7,95 € 7,29
MICROSORUM DIVERSIFOLIUM L LOGO-WEB.png
40-50 cm
v.a. € 23,95 € 21,97
NEPHROLEPIS_EXALTATA_GREEN _LADY_LOGO_WEB_1.png
Nephrolepis
Krulvaren
45 cm
€ 15,95 € 14,63
Web_Phlebodium aureum davana 1.png
55 cm
€ 24,95 € 22,89
Humata teyermanii 1(2).png
35 cm
€ 16,95 € 15,55
HERTSHOORNVAREN LOGO- WEB.png
Platycerium Bifurcatum
Hertshoornvaren
50 cm
€ 24,95 € 22,89
4SYWBHA19-medium.png
60 cm
€ 21,95 € 20,14
4MIDIBP10_1-medium (1).png
20 cm
€ 6,95 € 6,38
Sorteer op
per pagina

8 producten

De vrolijke Varen

De varen is er in allerlei soorten en maten, en zo ook als hangplant! De varen behoort tot de vaatplantenfamilie. Vanouds is het een echte waterplant, maar inmiddels is hij vaker in de grond te vinden. De varenfamilie bestaat uit ontzettend veel soorten voor binnen of buiten, voor warm of koud klimaat en van grof tot fijn. Bij Fleur.nl verkopen we varens die als kamerplant gehouden worden. De verschillende soorten hebben de typische frisgroene kleur en het krullende blad waarmee varens geassocieerd worden. De Nephrolepis (krulvaren) heeft zeer fijne bladeren, terwijl bijvoorbeeld de Platycerium Bifurcatum (hertshoornvaren) grote puntvormige bladeren heeft. 

 

Verzorging van Varens

Houd de grond van de Varen altijd lichtvochtig en laat deze niet uitdrogen. Voorkom echter dat er een laagje water in de pot komt te staan, want dit kan wortelrot veroorzaken. Geef de plant daarom regelmatig een kleine hoeveelheidwater in plaats van een grote slok in één keer. Controleer aan het begin regelmatig de grond. Is de grond na zeven dagen nog steeds erg nat? Geef in dit geval wat minder water. Is de grond na zeven dagen alweer droog? Geef de plant vervolgens wat meer water. De Varen is van nature gewend aan een hoge luchtvochtigheid. Sproei de plant daarom regelmatig. Dit verwijderd ook het stof van de plant en maakt hem minder vatbaar voor ongedierte. Zorg er wel voor dat de grond niet té nat wordt tijdens het sproeien. Ook is de varen van nature gewend aan een schaduwrijke plek. Zet de Varen daarom op een (half)schaduw plek en vermijd direct zonlicht. 

 

Onze opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite