Fleur.nl

  • Direct van de beste kwekers
  • Gratis verzending vanaf €45
  • Gratis achteraf betalen
  • |
  • |
  • Registreren

Cactus populair geschenk op Valentijnsdag

Niet de roos, maar de cactus is een steeds populairder wordend geschenk op Valentijnsdag. Steeds meer mensen verrassen hun ex-partner op Valentijnsdag namelijk met een cactus. Vooral in Noord-Brabant, Limburg en Zeeland is de cactus een geliefd Valentijnsgeschenk. Dat blijkt uit online verkoopdata van plantenspecialist Fleur.nl.

De online plantenexpert traceert jaarlijks rond Valentijnsdag honderden bestellingen. Vooral 13 februari blijkt een populaire dag om een cactus verzenden. Deze dag staat tevens te boek als “De Dag van het Gebroken Hart”.


Het zuiden zet de toon

Cactussen zijn een gewild Valentijnscadeau in Noord-Brabant. Ook in Limburg en Zeeland verstuurt men betrekkelijk veel cactussen. Hierbij lijkt het zuiden de toon te zetten voor een nieuwe trend. 

Het valt op dat de noordelijke provincies weinig cactussen versturen met Valentijnsdag. Een mogelijke verklaring is te zoeken in de mate van vergevingsgezindheid per provincie. Blijkbaar zijn Brabanders, Limburgers en Zeeuwen hartelijker voor ex-geliefden.

De onderstaande tabel weergeeft de provinciale verschillen van bestelde cactussen. In de eerste kolom staan de provincies genoemd en in de tweede kolom staat het percentage cactussen dat voor de dag van het gebroken hart is bestemd.

Cactus als een grap

"Steeds meer mensen kijken met gemengde gevoelens terug naar oude relaties. Het verzenden van een cactus met Valentijnsdag is daarom een leuke manier om in contact te blijven met een ex-partner.”, zo luidt de verklaring van een klant die haar bestelling telefonisch wilde plaatsen. “Mijn ex-vriend en ik zijn op een onprettige manier uit elkaar gegaan. Door het verzenden van een cactus laat ik hem weten over de scheiding heen te zijn, en op die manier maak ik er een grapje van” verklaart ze verder.

Prikkelende verhalen

In 2016 werd de “Dag van het Gebroken Hart" in het leven geroepen. Op deze dag worden er vele droevige liefdesliedjes afgespeeld. Bovendien deelt men op deze dag vele pikante verhalen over stukgelopen relaties. Het is opvallend dat het aantal verzonden cactussen sinds de invoering van de dag van het gebroken hart is verdubbeld.Tijdens het analyse kwam tevens een opmerkelijke situatie boven water.  Een inwoner van Amsterdam bestelde vorig jaar rond Valentijnsdag drie cactussen dienaar drie verschillende adressen werden verstuurd. Dit jaar is daar een vierde cactus (en adres) bijgekomen.

Bestel cactussen bij Fleur.nl!

Onze merken

Socialmedia

© Copyright 2019 Fleur.nl - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce