Eikenbomen

Sorteer op
per pagina

3 producten

quercus-rubra_f2c8f6.jpg
Quercus Rubra
Amerikaanse eik
300-500 cm
v.a. € 219,95 € 201,79
quercus-robur_fd294c.jpg
200-800 cm
v.a. € 149,95 € 137,57
quercus palustris.jpeg
200-800 cm
v.a. € 119,95 € 110,05
Sorteer op
per pagina

3 producten

Eikenboom bestellen bij Fleur.nl

Eikenbomen (Quercus) zijn er in verschillende varianten, onder andere de krukeik, moeraseik, zomereik, Amerikaanse eik en scharlaken eik. Ze kunnen heel hoog worden, vooral in bossen waar ze boven andere bomen uit moeten groeien om voldoende licht te krijgen. Eikenbomen produceren de welbekende eikeltjes als vrucht. De zomereik kan het oudst worden en heeft bronskleurig blad in het voorjaar dat later groen wordt. Het blad is gelobd en heeft een leerachtige structuur. Als de boom ouder wordt, krijgt hij een grijze, gegroefde bast. Het eikenhout van de zomereik wordt in de bouw veel gebruikt. De moeraseik krijgt prachtig scharlakenrood blad in het najaar. Hetzelfde geldt voor de Amerikaanse eik. Deze boom heeft alleen veel groter blad. Echt anders is de steeneik. Deze boom heeft groen blad dat aan de onderkant witgrijs is. Hierdoor heeft hij een heel andere uitstraling. Bovendien is deze variant groenblijvend in de winter. De kurkeik valt op vanwege de diepgegroefde bast met kurk. Hij groeit grillig en blijft in zachte winters groen. Sommige eikenbomen worden ook gekweekt als leiboom, bolvormige boom, meerstammige boom of hoogstam. 

 

Bomen gratis thuisbezorgd

Je kunt je boom eenvoudig bestellen bij Fleur.nl. Deze wordt vervolgens persoonlijk door onze eigen kweker bij je thuisbezorgd (gratis verzending vanaf 45 euro). De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen en je hoeft zelfs niet thuis te zijn! Als je bomen bestelt, heb je de optie om een aanplantpakket of aanplantservice toe te voegen. 

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Zie je het niet zitten om je boom zelf te planten? Fleur.nl biedt ook een aanplantservice aan. Met de aanplantservice planten wij met alle liefde de boom voor je. Het kan een groot voordeel zijn omdat wij je een hoop werk uit handen nemen. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van het aanplantpakket met boompalen en aanplantgrond, vink dan ook het aanplantpakket aan. Wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice in combinatie met dit aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroeigarantie. Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

 

Wanneer kan ik mijn boom planten? 

Alle bomen kunnen het hele jaar door aangeschaft en geplant worden. Het is alleen niet mogelijk om bomen te planten als er kans is op vorst, omdat de bodem dan te hard is.

Search engine powered by ElasticSuite