Eikenbomen

Sorteer op
per pagina

3 producten

quercus-rubra_f2c8f6.jpg
Quercus Rubra
Amerikaanse eik
300-500 cm
v.a. € 219,95 € 201,79
quercus-robur_fd294c.jpg
200-800 cm
v.a. € 124,95 € 114,63
quercus palustris.jpeg
200-800 cm
v.a. € 114,95 € 105,46
Sorteer op
per pagina

3 producten

Eikenboom bestellen bij Fleur.nl

Eikenbomen (Quercus) zijn er in verschillende varianten, onder andere de kurkeik, moeraseik, zomereik en Amerikaanse eik. Ze kunnen heel hoog worden, vooral in bossen waar ze boven andere bomen uit moeten groeien om voldoende licht te krijgen. Eikenbomen produceren de welbekende eikeltjes als vrucht. De zomereik kan het oudst worden en heeft bronskleurig blad in het voorjaar dat later groen wordt. Het blad is gelobd en heeft een leerachtige structuur. Als de boom ouder wordt, krijgt hij een grijze, gegroefde bast. Het eikenhout van de zomereik wordt in de bouw veel gebruikt. De moeraseik krijgt prachtig scharlakenrood blad in het najaar. Hetzelfde geldt voor de Amerikaanse eik. Deze boom heeft alleen veel groter blad. Echt anders is de steeneik. Deze boom heeft groen blad dat aan de onderkant witgrijs is. Hierdoor heeft hij een heel andere uitstraling. Bovendien is deze variant groenblijvend in de winter. De kurkeik valt op vanwege de diepgegroefde bast met kurk. Hij groeit grillig en blijft in zachte winters groen. Sommige eikenbomen worden ook gekweekt als leiboom, bolvormige boom, meerstammige boom of hoogstam. 

 

Bomen gratis thuisbezorgd

Bij Fleur.nl kies je jouw eikenboom uit. Deze wordt vervolgens gratis (wanneer de bestelling boven de 50 euro is) bij je thuisbezorgd. Dit tarief geldt niet voor de Waddeneilanden. Voor levering op de Waddeneilanden zijn extra transportkosten van toepassing. Alle bomen worden door onze eigen kweker bij jou bezorgd. De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen. Mocht je niet thuis zijn, dan is dat geen enkel probleem. Als je bomen bestelt, zijn er verschillende extra's die je kunt toevoegen, zoals een aanplantpakket of aanplantservice. 

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Zie je het niet zitten om je boom zelf te planten? Fleur.nl biedt ook een aanplantservice aan. Als u gebruik maakt van de aanplantservice, planten wij met liefde de boom voor je. Het voordeel is dat we je daarmee een berg werk uit handen kunnen nemen. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van het aanplantpakket met boompalen en aanplantgrond, vink dan ook het aanplantpakket aan. Dit is zeker aan te raden, want wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice in combinatie met dit aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroeigarantie. Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag!

 

Wanneer kan ik mijn boom planten? 

Alle bomen kunnen het hele jaar door aangeschaft en geplant worden. Het is alleen niet mogelijk om bomen te planten als er kans is op vorst, omdat de bodem dan te hard is.

Search engine powered by ElasticSuite