Beaucarnea

Sorteer op
per pagina

2 producten

1BEREVT84.png
55-90 cm
v.a. € 77,95 € 71,51
1BERERS10.png
55-170 cm
v.a. € 57,95 € 53,17
Sorteer op
per pagina

2 producten

De Beaucarnea op hydrocultuur, mooi en gemakkelijk!

De Beaucarena Recurvata is eerder een klein boompje dan kamerplant. De plant dankt zijn naam aan de prachtige, robuuste stam met knolvormige voet. In de stam kan de plant veel water opslaan en dit is niet voor niets. Van nature komt de Beaucarnea namelijk veel voor in Centraal-Amerika, voornamelijk in Mexico. Hier groeit de plant in dor woestijnlandschap. De olifantenpoot is in verschillende formaten verkrijgbaar en ook kun je kiezen tussen een rustige enkelstammige variant of een wat speelsere meerstammige Beaucarnea. Zo is er voor ieder wat wils! Deze hydrocultuur variant maakt daarbij de verzorging nog eens zeer gemakkelijk. Een mooie én gemakkelijke kantoorplant dus! 

 

Verzorging van de Beaucarnea

Zet de Beaucarnea op een zonnige standplaats met minimaal vijf uur direct zonlicht per dag. In een kantoor is de plant dus voornamelijk geschikt voor een plek bij het raam. Geef de plant opnieuw water wanneer de watermeter gedurende vier dagen op ‘minimaal’ heeft gestaan. Het waterpeil dient dan tot het streepje ‘optimaal’ te worden aangevuld.

 

Wat is hydrocultuur?

In de wereld van kantoren, hotels en openbare ruimtes is hydrocultuur een populair product. Hydrocultuurplanten zijn namelijk gemakkelijker te onderhouden dan de traditionele plant met potgrond. Een plant op hydrocultuur hoeft maar één keer per vier weken water. Dat betekent dat je maar twaalf keer per jaar water hoeft te geven! Dat maakt de verzorging eenvoudig, terwijl je de voordelen van een mooie groene plant behoudt. Planten geven sfeer aan de ruimte, verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen de productiviteit. Hydroculturen hebben nog meer voordelen:

  • + Maar één keer per maand water geven
  • + Gezonde en schonere plant
  • + Bijna geen onderhoud
  • + Makkelijk: water geven als de watermeter het aangeeft

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden. Bij deze planten worden hydrokorrels gebruikt; die zijn gemaakt van een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Op de watermeter kan je aflezen wanneer de plant water nodig heeft. Hier is meer informatie te vinden over de verzorging van hydrocultuurplanten.  

 

Opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite