Beaucarnea

Sorteer op
per pagina

1 product

1berevt84png
55-170 cm
v.a. € 79,95 € 73,35
Sorteer op
per pagina

1 product

De Beaucarnea op hydrocultuur, mooi en gemakkelijk!

De Beaucarena Recurvata is eerder een klein boompje dan kamerplant. De plant dankt zijn naam aan de prachtige, robuuste stam met knolvormige voet. In de stam kan de plant veel water op slaan en dit is niet voor niets. Van nature komt de Beaucarnea namelijk veel voor in Centrall Amerika, voornamelijk in Mexico. Hier groeit de plant in dor woestijnlandschap. De olifantenpoot is in verschillende formaten verkrijgbaar en ook kun je kiezen tussen een rustige enkelstammige variant of een wat speelsere meerstammige Beaucarnea. Zo is er voor ieder wat wils! Deze hydrocultuur variant maakt daarbij de verzorging nog eens zeer gemakkelijk. Een mooie én gemakkelijke kamerplant dus! 

 

Wat is hydrocultuur?

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden. Bij deze planten worden hydrokorrels gebruikt; die zijn gemaakt van een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Op de watermeter kan je aflezen wanneer de plant water nodig heeft. Hier is meer informatie te vinden over de verzorging van hydrocultuurplanten.  

 

Onze opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet eerst de plant vast in je winkelwagen en kies dan een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen van de bloempot aangeven welke plant je in de bloempot wilt hebben. Wij maken dan de plant voor je in orde met hydrokorrels. Zo heb je geen rommel in huis, ideaal hè?

 

Verzorging van de Beaucarnea

Zet de Beaucarnea op een zonnige standplaats met minimaal vijf uur direct zonlicht per dag. Geef de plant opnieuw water wanneer de watermeter gedurende vier dagen op ‘minimaal’ heeft gestaan. Het waterpeil dient dan tot het streepje ‘optimaal’ te worden aangevuld.

Search engine powered by ElasticSuite