Spathiphyllum

Sorteer op
per pagina

2 producten

1SPSEBP11.png
80-90 cm
v.a. € 52,95 € 48,58
Hybriden s.png
40-60 cm
v.a. € 22,95 € 21,06
Sorteer op
per pagina

2 producten

Spathiphyllum, ook wel Peace Lily genoemd

De Spathiphyllum bekend én geliefd door hun witte lepelvormige bloemen. Naast Lepelplant wordt het soort ook wel Peace Lily of Vredeslelie genoemd. De plant verspreidt vredige sferen met zijn elegante bloemen en volle bladerbos. De Spathiphyllum Gokyo is een variant met wat kleiner en sprietiger blad in vergelijking met de Mont Blanc variant.

Onderhouden en verzorgen

De plant is van oorsprong de omstandigheden van de Amazone gewend, dit betekent veel water. Gelukkig staat de Peace Lily in hydrokorrels, wat betekent dat de watermeter aangeeft wanneer het tijd is voor een gietbeurt. Dit zal ongeveer neerkomen op één keer per maand. In de jungle leeft de lepelplant onder het bladerdek van andere planten, hierdoor kan de Spathiphyllum slecht tegen te veel direct zonlicht. Te veel zonlicht leidt tot gele bladeren, te weinig zonlicht leidt tot groene bloemen. Vermijd daarom de middagzon.

Potten en opmaakservice

Wil je de plant opfleuren en in een mooie pot zetten? We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal twee centimeter groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. We zetten de plant ook graag voor je in een pot. Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. Bij het bestellen van de bloempot kan je aangeven welke plant je in de bloempot wilt hebben. Wij maken dan de plant voor je op met (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen en er zelf geen rommel van hebt!

Search engine powered by ElasticSuite