Asparagus

Sorteer op
per pagina

1 product

1ASFABP00.png
50-80 cm
v.a. € 9,95 € 9,13
Sorteer op
per pagina

1 product

Zacht en subtiel: de Asparagus

De Asparagus is onderdeel van de Aspergefamilie, de Asparagaceae. Deze familie bestaat uit 300 soorten, waaronder ook de aspergeplant. De Asparagus kent zijn oorsprong in Zuid-Amerika, Midden-Afrika en Zuidoost-Azië. Er zijn ongeveer tien soorten die geschikt zijn als kamerplanten, waaronder de Asparagus Plumosus en Falcatus. De Asparagus Falcatus biedt Fleur ook aan op hydrocultuur. Het kenmerkende aan de Falcatus is zijn fijne en over het algemeen zachte blad. Daarnaast is zijn frisgroene kleur een typisch gegeven en zeker ook een subtiele sfeermaker.

 

Verzorging en onderhoud

Deze Asparagus wordt door onze kweker gekweekt op hydrocultuur, wat veel gemak met zich meebrengt. Zo hoeft u de plant pas water te geven als de bijgeleverde watermeter dat aangeeft. Dit zal ongeveer eens in de drie of vier weken zijn. Qua standplaats is een plaats met indirect licht het beste, zodra de plant te donker staat zal hij dat laten weten door donkerder kleurend blad. Vanwege zijn standplaats en gemakkelijke verzorging is de asparagus op hydrocultuur is uitermate geschikt voor een kantooromgeving.

 

Wat is hydrocultuur?

In de wereld van kantoren, hotels en openbare ruimtes is hydrocultuur een populair product. Hydrocultuurplanten zijn namelijk gemakkelijker te onderhouden dan de traditionele plant met potgrond. Een plant op hydrocultuur hoeft maar één keer per vier weken water. Dat betekent dat je maar twaalf keer per jaar water hoeft te geven! Dat maakt de verzorging eenvoudig, terwijl je de voordelen van een mooie groene plant behoudt. Planten geven sfeer aan de ruimte, verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen de productiviteit. Hydroculturen hebben nog meer voordelen:

  • + Maar één keer per maand water geven
  • + Gezonde en schonere plant
  • + Bijna geen onderhoud
  • + Makkelijk: water geven als de watermeter het aangeeft

 

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden. Bij deze planten worden hydrokorrels gebruikt; die zijn gemaakt van een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Op de watermeter kan je aflezen wanneer de plant water nodig heeft. Hier is meer informatie te vinden over de verzorging van hydrocultuurplanten.  

 

Opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite