Cycas

Sorteer op
per pagina

2 producten

Web_CYCAS REVOLUTA M 2_1.png
Cycas Revoluta
Vredespalm / Varenpalm
60-250 cm
v.a. € 36,95 € 33,90
Web_CYCAS REVOLUTA M 2.png
Cycas Revoluta small
Vredespalm / Varenpalm
50 cm
€ 24,95 € 22,89
Sorteer op
per pagina

2 producten

Cycas Vredespalm 

De Cycas combineert de beste eigenschappen van zowel de Varen als de Palm. Het is een krachtige plant die, mits hij goed verzorgd wordt, een mensenleven meegaat. De plant heeft stevige langwerpige bladeren, die ondanks de langzame groei na een aantal jaren tot wel een meter groot kunnen worden. 

Het onderhouden van de Cycas palm

De vredespalm verbruikt weinig water. Alvorens je opnieuw water geeft, moet de grond helemaal droog staan. In de winter kun je daarom eens in de vier tot zes weken water geven. In de zomer is dit eens per twee tot drie weken. Wanneer de Cycas een nieuw bladkrans aanmaakt, heeft deze tijdelijk meer water nodig. 

De plant heeft verder veel licht nodig en het liefst ook direct zonlicht. Plaats deze daarom direct naast een raam of met maximaal twee meter afstand. In de lente en zomer mag de palm ook buiten staan, maar laat hem wel voorzichtig aan het zonlicht wennen. 

Wanneer een bladkrans geel verkleurt, is deze niet meer te redden. Dit komt soms niet door slechte verzorging, het is vaak een oud blad. Mocht er meerdere bladeren geel worden dan is te veel water de oorzaak. 

Search engine powered by ElasticSuite