Croton

Sorteer op
per pagina

5 producten

1CRPEVT22.png
70-150 cm
v.a. € 74,95 € 68,76
1CRICVT09.png
100 cm
v.a. € 57,95 € 53,17
2CRMABP13.png
30-45 cm
v.a. € 10,95 € 10,05
1CRMAVT10.png
110 cm
v.a. € 87,95 € 80,69
1CRICBP15.png
30-50 cm
v.a. € 10,95 € 10,05
Sorteer op
per pagina

5 producten

De wonderlijke Croton

De Croton is een olijke plant die harten steelt met zijn veelkleurige bladeren en nerven. De vraag is hoe bont is bont genoeg voor u? De Variegatum Mrs. Iceton heeft met name gele en oranje kleuren op het blad, terwijl de Variegatum Petra vooral gekleurde nerven heeft. Voordat de Croton de huiskamers versierde, groeide hij alleen in de regio Indonesië en India.

 

Verzorgen en onderhouden

De Croton is opgemaakt met hydrokorrels en een watermeter. De watermeter geeft aan wanneer de plant een gietbeurt kan gebruiken; dit zal eens in de drie of vier weken zijn. De plant staat graag op een plaats met veel licht, de bladeren zullen dan lichter kleuren. Een aanrader is om de plant regelmatig te sproeien om spint te voorkomen.

 

Wat is hydrocultuur?

In de wereld van kantoren, hotels en openbare ruimtes is hydrocultuur een populair product. Hydrocultuurplanten zijn namelijk gemakkelijker te onderhouden dan de traditionele plant met potgrond. Een plant op hydrocultuur hoeft maar één keer per vier weken water. Dat betekent dat je maar twaalf keer per jaar water hoeft te geven! Dat maakt de verzorging eenvoudig, terwijl je de voordelen van een mooie groene plant behoudt. Planten geven sfeer aan de ruimte, verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen de productiviteit. Hydroculturen hebben nog meer voordelen:

  • + Maar één keer per maand water geven
  • + Gezonde en schonere plant
  • + Bijna geen onderhoud
  • + Makkelijk: water geven als de watermeter het aangeeft

 

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden. Bij deze planten worden hydrokorrels gebruikt; die zijn gemaakt van een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Hier is meer informatie te vinden over de verzorging van hydrocultuurplanten.  

 

Opmaakservice

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite