Aspidistra

Sorteer op
per pagina

1 product

1aseltu40png
70-120 cm
v.a. € 44,95 € 41,24
Sorteer op
per pagina

1 product

Elegant en praktisch: de Aspidistra op hydrocultuur

Met de Aspidistra haal je een prachtplant in huis! De Aspidistra komt van oorsprong uit de Himalaya. Het is een zeer sterke bladplant die het goed doet met weinig licht en lage temperaturen. Daardoor is hij bijzonder geschikt om als kamerplant te houden, helemaal als hydrocultuurvariant. Het diepgroene langwerpige blad geeft een sierlijke look en is leerachtig en dik van structuur. Water wordt hierdoor nauwelijks verdampt. Door de volle uitstraling geniet de Aspidistra bovendien veel populariteit.

 

Wat is hydrocultuur?

Hydrocultuurplanten zijn speciaal opgekweekt om met de wortels in het water te staan. Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden. Bij deze planten worden hydrokorrels gebruikt; die zijn gemaakt van een luchtig substraat waardoor de wortels vanuit de lucht genoeg zuurstof kunnen opnemen. Op de watermeter kan je aflezen wanneer de plant water nodig heeft. Hier is meer informatie te vinden over de verzorging van hydrocultuurplanten.  

 

Onze service

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet eerst de plant vast in je winkelwagen en kies dan een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen van de bloempot aangeven welke plant je in de bloempot wilt hebben. Wij maken dan de plant voor je in orde met hydrokorrels. Zo heb je geen rommel in huis, ideaal hè?

 

Verzorging van de Aspidistra

Zet de Aspidistra op een schaduwrijke plek. De Aspidistra kan wel wat licht genieten, maar direct zonlicht is niet goed voor deze plant. Geef de Aspidistra opnieuw water wanneer de watermeter gedurende vier dagen op ‘minimaal’ heeft gestaan. Het waterpeil dient dan tot het streepje ‘optimaal’ te worden aangevuld.

Search engine powered by ElasticSuite