Chamaerops

Sorteer op
per pagina

2 producten

chamaedorea_7a4ee1.jpg
80-100 cm
v.a. € 31,95 € 29,31
Hulp nodig met het vinden van de kamerplant die het beste bij jou past?
chamaerops20humilis20l20logo-20web2png
65-70 cm
v.a. € 13,95 € 12,80
Hulp nodig met het vinden van de kamerplant die het beste bij jou past?
Sorteer op
per pagina

2 producten

Chamaerops Humilis bestellen bij Fleur.nl

De Chamaerops Humilis is een palm die zijn oorsprong kent rond de Middellandse Zee. De palm komt voornamelijk voor in Europa en wordt ook wel de Europese Dwergpalm of Dwerg Waaierpalm genoemd. Hiermee is het de enigste palm die zijn oorsprong in Europa kent. Een sterke en mooie palm!

 

Onze opmaakservice

Wil je je plant in een bijpassende pot laten zetten? Geen probleem! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen die qua diameter 2 centimeter groter is dan de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben. Wij maken de plant kant-en-klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Zo hoef je zelf vervolgens alleen nog een mooi plekje hoeft uit te zoeken voor je aanwinst! Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

 

Verzorging van de Chamaerops

Houd de grond van de Chamaerops continu lichtvochtig. Geef de palm regelmatig kleine hoeveelheden water in plaats van eenmalig een grote plens. Voorkom zo dat er een laagje water onderin de pot komt te staan, want dit kan leiden tot wortelrot. Geef in de zomer eens per vier dagen water. In de winter is eens per tien dagen voldoende. Zet de palm op een plek met minimaal vijf uur direct zonlicht. De Chamaerops heeft namelijk een lichte standplaats nodig om nieuw blad te ontwikkelen. Dit nieuwe blad is cruciaal, want oude bladeren sterven na verloop van tijd af.

Search engine powered by ElasticSuite