Aeschynanthus

Sorteer op
per pagina

6 producten

Web_AESCHYNATHUS LOBBIANUS TWISTER_3.png
40 cm
€ 17,95 € 16,47
Web_Aeschynanthus Mona lisa 1_3.png
35 cm
€ 16,95 € 15,55
Aeschynanthus japhrolepis 1(2).png
40 cm
€ 16,95 € 15,55
Web_Aeschynanthus marmoratus logo.png
30 cm
€ 18,95 € 17,39
Aeschynanthus Pink polka 1(2).png
40 cm
€ 16,95 € 15,55
Caro improved.jpg
40 cm
€ 16,95 € 15,55
Sorteer op
per pagina

6 producten

De Aeschynanthus en zijn felrode bloemen

Deze hangplant heeft een ingewikkelde Griekse naam: aeschynanthus. Deze naam betekent ‘schaamrood’ en verwijst naar de bijzondere en felrode bloemen van deze hanger. Hier komt ook de bijnaam Lipstickplant vandaan. Aan het einde van de lente of begin van de zomer komen de bloemen tevoorschijn. In de regenwouden van Azië waar de plant zijn oorsprong vindt, kunnen de lianen wel 3 meter lang worden. Fleur.nl verkoopt verschillende varianten, elk met hun eigen karakter. De Marmoratus heeft een prachtige rode onderkant, terwijl de Lobbianus twister speels krullende blaadjes heeft.

 

De hangplant verzorgen

In de zomer en lente is het verstandig de potgrond vochtig te houden, door regelmatig kleine hoeveelheden water te geven. In de winter mag de grond licht opdrogen voordat je weer water geeft. De ideale standplaats voor de Lipstickplant is een lichte plek, uit het directe zonlicht.

 

De service van Fleur.nl

Wij van Fleur.nl maken de plant graag op in een door jou gekozen pot! Zet de plant vast in je winkelwagen en kies een mooie plantenpot uit op de website. We raden aan een bloempot te bestellen met een diameter die minimaal 2 cm groter is dan de diameter van de kweekpot waar je plant in staat. Je kunt bij het bestellen aangeven welke plant je in je pot wilt hebben en wij maken de plant kant en klaar voor je op met potgrond en (gemalen) hydrokorrels. Het voordeel hiervan is dat je het door een professioneel bedrijf laat doen. Je kunt ook een opmaakpakket aanschaffen bij Fleur.nl om de pot zelf op te maken. 

Search engine powered by ElasticSuite