Amaryllis Bol

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Ontluikend winters groen met de Amaryllis

De Amaryllis is een zeer unieke bloembol en een must-have voor in je woonkamer tijdens de wintermaanden. Tijdens een koele periode gaat de Amaryllisbol in rust, en als hij eenmaal in je warme woonkamer staat, maakt hij zich klaar om tot bloei te komen. Dit duurt meestal zo’n 6 tot 10 weken. Hierna kun je tijdens de wintermaanden wekenlang genieten van zijn prachtige bloemen!

Amaryllis in wax

Bij Fleur.nl verkopen we behalve de gewone Amaryllis ook verschillende varianten van de Amaryllis in wax. We hebben bijvoorbeeld een bol met Delfts-blauwe schildering, of een volledig zwarte Amaryllis in giftbox. Deze Amaryllisbollen zijn gedoopt in wax, waardoor ze luchtdicht zijn afgesloten, wat zorgt voor bescherming en het vasthouden van vocht. Hierdoor hoef je de bol niet eens water te geven. Verder ziet het er ook nog eens erg leuk uit! Nadeel is wel dat je een Amaryllisbol met wax het jaar erop niet opnieuw tot bloei kunt laten komen, omdat hij daar niet sterk genoeg voor is.

Verzorging 

De bollen in wax hebben alleen licht en warmte nodig om tot bloei te komen, terwijl de bol zonder wax ook water nodig heeft. Dit is wel pas het geval wanneer de bol begint te groeien. De watergift is erg hoog wanneer de Amaryllis in bloei staat; geef hem dan 1 à 2 keer per week water, anders zal de bloem verdrogen. Zolang de bol nog niet in bloei staat, kun je hem het beste op een warme plek leggen, bijvoorbeeld bij een kachel. Als hij wel bloeit is het voor het behoud van de bloemen beter om hem op een wat koelere plek (15-20°C) neer te zetten.

 

Search engine powered by ElasticSuite