Esdoorn leibomen

Sorteer op
per pagina

3 producten

Bonte vederesdoorn leiboom.jpeg
320 cm
€ 189,95 € 174,27
get-image-thumbnail (7).jpg
Acer Campestre - leiboom
Spaanse aak/veldesdoorn
300-360 cm
v.a. € 139,95 € 128,39
Rode veldesdoorn leiboom.jpeg
300-320 cm
v.a. € 239,95 € 220,14
Sorteer op
per pagina

3 producten

Snel een Esdoorn leiboom in je tuin?

Esdoorn (Acer), Vederesdoorn of Spaanse aak, we bedoelen er allemaal hetzelfde mee. Het is een bekende boom, vooral vanwege de schitterende herfstkleuren van sommige soorten. Maar bijvoorbeeld ook door de 'maple leaf' op de Canadese vlag en de productie van ahornsiroop uit de bast van de Esdoorn. In het voorjaar heeft de boom meestal groene bloemtrossen. In het najaar groeien daar gevleugelde nootjes aan, die ook wel 'helikoptertjes' worden genoemd. Door de vleugeltjes kunnen de zaadjes goed door wind verspreid worden. De Esdoorn groeit snel, wat hem erg geschikt maakt voor heggen en leibomen.

Leibomen zijn ontzettend populair. Eén van de voordelen van leibomen is dat ze weinig ruimte in beslag nemen, maar een goede afscheiding vormen in de tuin. Leibomen bieden schaduw en privacy in je voor- of achtertuin. Fleur.nl heeft een breed assortiment aan leibomen in verschillende uitvoeringen en maten.

 

Welke soort moet ik kiezen?

Er bestaan verschillende soorten esdoorns als leiboom. De Acer campestre wordt getypeerd door zijn mooie blad dat in de herfst schitterende kleuren toont. De bladeren van de Bonte Vederesdoorn, de Acer negundo 'Flamingo' hebben in de zomer witroze randen en de bloemen zijn geelrood.  

 

Snoeien en onderhoud

Een leiboom moet jaarlijks gesnoeid worden om zijn vorm te behouden. Dit kan je het best in de winter doen. Je snoeit terug tot de hoofdtakken. Eventuele grote takken kunnen horizontaal verbonden aan het scherm om een dichtere vertakking te krijgen. Verder heeft de boom (vooral in het begin) veel water nodig en een lichte, zonnige plek. 

 

Bomen gratis thuisbezorgd

Bij Fleur.nl kies je jouw gewenste boom uit. Deze wordt vervolgens gratis (wanneer de bestelling boven de 50 euro is) bij je thuisbezorgd. Dit tarief geldt niet voor de Waddeneilanden. Voor levering op de Waddeneilanden zijn extra transportkosten van toepassing. Alle bomen worden door onze eigen kweker bij jou bezorgd. De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen. Mocht je niet thuis zijn, dan is dat geen enkel probleem. Als je bomen bestelt, zijn er verschillende extra's die je kunt toevoegen, zoals een aanplantpakket of aanplantservice. 

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Zie je het niet zitten om zelf je leiboom te planten? Wij bieden ook een aanplantservice aan. Als je gebruik maakt van de aanplantservice, planten wij met alle liefde de boom voor je in de tuin. Het voordeel is dat we je daarmee een berg werk uit handen kunnen nemen. Als je voor de aanplantservice kiest, worden de bomen binnen 10 werkdagen geplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Het is aan te raden bij de aanplantservice ook gebruik te maken van het aanplantpakket. We leveren dan boompalen en aanplantgrond mee. Wanneer je gebruik maakt van de aanplantservice en het aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroeigarantie. Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag!

Search engine powered by ElasticSuite