Haagbeuk leibomen

Sorteer op
per pagina

2 producten

lei-haagbeuk_33f590.jpg
240-360 cm
v.a. € 144,95 € 132,98
zuil-haagbeuk_192e1c.jpg
270-360 cm
v.a. € 169,95 € 155,92
Sorteer op
per pagina

2 producten

Haagbeuk als leiboom bestellen bij Fleur.nl

De Haagbeuk (Carpinus betulus) is zeer geschikt als leiboom omdat hij een dichte begroeiing heeft en eenvoudig gesnoeid kan worden. Er is vaak verwarring tussen de Haagbeuk en de Beuk (Fagus sylvatica). Een haagbeuk kan goed tegen wisselende waterstanden, waardoor hij het een stuk beter doet op kleigronden dan de beuk. Daarnaast is de haagbeuk in de winter soms kaal, terwijl de beuk nog bruin, dood blad aan zijn takken heeft zitten. In het voorjaar loopt de haagbeuk veel eerder uit dan de beuk, en ziet er dan prachtig uit met diepgroen blad. De haagbeuk is een sterke boom die goed tegen wind, droogte en vocht kan. De bloemen van de boom zijn niet opvallend: haagbeuken produceren geelgroene katjes in het voorjaar. Fleur.nl heeft twee soorten lei-haagbeuken: de Carpinus Betulus en de Carpinus Betulus 'Fastigiata'.

 

Snoeien en onderhoud

De haagbeuk kan je het best twee keer per jaar snoeien om zijn vorm zo goed mogelijk te behouden. Het best kan je dit doen in juni en ergens tussen december en maart. Het snoeien zelf is wel eenvoudig: je kunt hem 'scheren' zoals je bij een haag zou doen. 

 

Bomen gratis thuisbezorgd

Bij Fleur.nl kies je jouw gewenste boom uit. Deze wordt vervolgens gratis (wanneer de bestelling boven de 50 euro is) bij je thuisbezorgd. Dit tarief geldt niet voor de Waddeneilanden. Voor levering op de Waddeneilanden zijn extra transportkosten van toepassing. Alle bomen worden door onze eigen kweker bij jou bezorgd. De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen. Mocht je niet thuis zijn, dan is dat geen enkel probleem. Als je bomen bestelt, zijn er verschillende extra's die je kunt toevoegen, zoals een aanplantpakket of aanplantservice. 

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Zie je het niet zitten om zelf je leiboom te planten? Wij bieden ook een aanplantservice aan. Als je gebruik maakt van de aanplantservice, planten wij met alle liefde de boom voor je in de tuin. Het voordeel is dat we je daarmee een berg werk uit handen kunnen nemen. Als je voor de aanplantservice kiest, worden de bomen binnen 10 werkdagen geplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Het is aan te raden bij de aanplantservice ook gebruik te maken van het aanplantpakket. We leveren dan boompalen en aanplantgrond mee. Wanneer je gebruik maakt van de aanplantservice en het aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroeigarantie. Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag!

Search engine powered by ElasticSuite