Judasbomen

Sorteer op
per pagina

4 producten

cercis-canadensis-forest-pansy_37c6a3.jpg
200-300 cm
v.a. € 349,95 € 321,06
forest-pansy-meerstammig_286849.jpg
175-200 cm
v.a. € 159,95 € 146,74
cercis-canadensis-lavender-twist_339077.jpg
200-250 cm cm
€ 94,95 € 87,11
gewone-judasboom-250_770d00.jpg
€ 249,95 € 229,31
Sorteer op
per pagina

4 producten

Judasbomen online bestellen

Judasbomen (Cercis canadensis) kunnen behoorlijk hoog worden, wel 10 tot 12 meter, maar sommige soorten groeien relatief smal, waardoor ze toch niet veel ruimte innemen. De Judasboom is onderdeel van de familie van de vlinderbloemigen (Fabaceae). Daardoor kan de boom in samenwerking met bacteriën in de bodem stikstof vastleggen in de grond. In april en mei komen er mooie felroze vlindervormige bloemen aan de boom. Na de bloei krijgt de gewone Judasboom lichtgroen uitlopende bladeren die later groen van kleur worden. In de herfst groeien daar droge peulvruchten aan en vertonen de bladeren stralende gele, oranjerode herfstkleuren. Verder heeft de boom een karakteristieke paarsachtige boomschors.

De naam dankt de boom aan zijn land van herkomst: Judea. Naar verluidt verhing Judas zichzelf aan deze boom nadat hij Jezus verraden. De oorspronkelijk witte bloemen zouden toen van schaamte rood zijn gekleurd. De vorm van de bladeren en de vruchten van de boom worden vergeleken met een judaspenning: de 30 zilverlingen waar Judas' verraad mee betaald werd.

 

Verzorging

De boom is warmteminnend en doet het goed op kalkrijke grond. De boom heeft zeer weinig onderhoud nodig.Hij hoeft alleen gesnoeid te worden wanneer nodig is, bijvoorbeeld wanneer takken op de stam te dik worden.

 

Bomen gratis thuisbezorgd

Bij Fleur.nl kies je jouw mediterrane boom uit. Deze wordt vervolgens gratis (wanneer de bestelling boven de 50 euro is) bij je thuisbezorgd. Dit tarief geldt niet voor de Waddeneilanden. Voor levering op de Waddeneilanden zijn extra transportkosten van toepassing. Alle bomen worden door onze eigen kweker bij jou bezorgd. De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen. Mocht je niet thuis zijn, dan is dat geen enkel probleem. Als je bomen bestelt, zijn er verschillende extra's die je kunt toevoegen, zoals een aanplantpakket of aanplantservice.

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Zie je het niet zitten om je boom zelf te planten? Fleur.nl biedt ook een aanplantservice aan. Als u gebruik maakt van de aanplantservice, planten wij met liefde de boom voor je. Het voordeel is dat we je daarmee een berg werk uit handen kunnen nemen. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van het aanplantpakket met boompalen en aanplantgrond, vink dan ook het aanplantpakket aan. Dit is zeker aan te raden, want wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice in combinatie met dit aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroeigarantie. Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag!

Search engine powered by ElasticSuite