Fleur.nl

Winkelwagen

Rosa 'New Dawn'

 Rosa 'New Dawn'
 Rosa 'New Dawn'
 Rosa 'New Dawn'
  • 5 - 7 werkdagen

  • 60 - 80 cm

  • Met zijn lichtroze bloemen geeft de Rosa 'New Dawn' een romantische sfeer aan jouw tuin. De klimroos is van een zeer sterke soort en doet het goed in elke tuin!
€9,95
... updating the shopping cart ...
  • Direct van de beste kwekers
  • Gratis verzending vanaf €45
  • Gratis achteraf betalen

Beschrijving Rosa 'New Dawn'

Specificaties                                                                                                                 
Bloemen    Ja
Kleur bloemen    Roze
Bloeiperiode    Juni, Juli, Augustus, September
Bladkleur    Groen
Blad in de winter    Bladverliezend
Standplaats    Zon/Halfschaduw
Volgroeide hoogte    300 cm 
Door ons geleverde hoogte

   60 - 80 cm

Potmaat    14x14 cm
Winterhard    Ja
Onderhoud     Intensief
Waterbehoefte    Gemiddeld
Snoeimaand    Maart
Vruchtdragend    Ja
Groeisnelheid     Snel
Geschikt voor    Solitair (blikvanger), beplanting tegen een muur, erfafscheiding
Advies aantal per strekkende meter    5

 

Meer informatie over Rosa 'New Dawn'

De Rosa 'New Dawn' heeft prachtige lichtroze bloemen die bijna naar wit neigen. Ze zijn half gevuld, hebben een lichte geur en groeien in trossen bij elkaar. De klimroos heeft een lange bloeitijd die begint aan het einde van mei en doorgaat tot ver in oktober. De roos is zeer sterk en heeft glanzend groen blad. De 'New Dawn' is goed winterhard, maar wel bladverliezend en kan zo'n drie meter hoog worden. De klimroos kan zowel in de schaduw als zon staan. 

Onderhoud

Klimrozen zijn de oplossing wanneer je een oud schuurtje of kale muur wilt opvrolijken. Rozen vragen de nodige verzorging, maar het onderhouden van een klimroos is niet moeilijk. Klimrozen hebben vaak aan een kleine plek in de grond al genoeg. Plant de roos in een diep gat van een halve meter en gebruik een potgrond rijk aan goede voeding. In het begin is de roos vooral bezig met zich te wortelen. De meeste klimrozen kunnen niet uit zichzelf hechten, help hem daarom een handje door hem op een aantal plekken vast te maken. 

De 'New Dawn' snoei je in het begin van het voorjaar. Laat de hoofdtak met rust, knip de zijscheuten die uit de hoofdtak ontstaan af. Snij ze in maart terug tot vijftien à twintig centimeter. Probeer de scheuten altijd boven een buitenoog, een naar buiten gerichte bladknop, af te knippen. Zo kan de roos mooi naar buiten groeien. Haal tijdens de bloei uitgebloeide bloemen weg voor een goede bloei in het najaar. Rozen hebben veel voeding nodig. Bemest de klimroos net voor de bloei en in de zomer met organische mest. 

Reviews

Geen reviews gevonden...
Onze merken

Socialmedia