Fleur.nl

Winkelwagen

Rosa 'Nina Weibull'

 Rosa 'Nina Weibull'
  • 2-3 werkdagen

  • 20 - 40 cm

  • De Rosa 'Nina Weibull' is een klassieke rode roos met een lange bloei. De bloemen groeien in trossen bij elkaar en zijn de blikvanger in elke tuin.
€11,99
... updating the shopping cart ...
  • Direct van de beste kwekers
  • Gratis verzending vanaf €45
  • Gratis achteraf betalen

Beschrijving Rosa 'Nina Weibull'

Specificaties                                                                                                                 
Bloemen    Ja
Kleur bloemen    Rood
Bloeiperiode    Juni, Juli, Augustus, September, Oktober
Bladkleur    Groen
Blad in de winter    Bladverliezend
Standplaats    Zon/Halfschaduw
Volgroeide hoogte    80 cm 
Door ons geleverde hoogte

   20 - 40 cm

Potmaat    14x14 cm
Winterhard    Ja
Onderhoud     Intensief
Waterbehoefte    Gemiddeld
Snoeimaand    Maart
Vruchtdragend    Ja
Groeisnelheid     Gemiddeld
Geschikt voor    Borderbeplanting, solitair (blikvanger), in plantenbakken
Advies aantal per m2    3

 

Meer informatie over Rosa 'Nina Weibull'

Ben je op zoek naar een klassieke rode roos? Dan is de Rosa 'Nina Weibull' iets voor jou! De rode bloemen groeien aan sterke stelen in trossen bij elkaar en bloeien de hele zomer door. Ze staan mooi in contrast met de donkergroene bladeren met licht gekartelde randen. De 'Nina Weibull' blijft compact en wordt niet hoger dan tachtig centimeter. De plant is bladverliezend, maar goed winterhard en ook met hoge temperaturen heeft deze struikroos geen problemen. Een zeer sterke roos geschikt voor elk type tuin!

Onderhoud

Rozen vragen de nodige verzorging, maar het onderhouden ervan is eenvoudig. Als je de roos bij aankoop op de goede manier plant, dan krijgt hij al gelijk de juiste start. Poot hem niet te diep in de grond en zorg voor een rijk gevoede grond. In het voorjaar en in het najaar is het aan te raden om de roos te bemesten met organische mest voor een optimale groei. Rozen hebben tamelijk veel vocht nodig, maar laat de grond niet te nat worden. 

De beste maand om de roos te snoeien is maart. Doe dit wel pas als de vorstperiode echt voorbij is. Gebruik handschoenen tijdens de snoei en het verzorgen, doornen kunnen gemeen scherp zijn. De 'Nina Weibull' behoort tot de struikrozen, deze kunnen ver worden teruggesnoeid. Snoei het hout terug tot ongeveer vijf à tien centimeter boven de entplaats. De entplaats kun je herkennen aan een verdikking van het hout. Knip de takken af boven een buitenoog, een naar buiten gerichte bladknop. Op deze manier kunnen de rozen het jaar daarop weer mooi naar buiten groeien. Tijdens de bloei is het belangrijk om uitgebloeide bloemen weg te knippen zodat nieuwe knoppen alle ruimte hebben om opnieuw te groeien.

Reviews

Geen reviews gevonden...
Onze merken

Socialmedia