Dadelpalm

Sorteer op
per pagina

1 product

Phoenix roebelenii.jpeg
Phoenix Roebelenii
Dwergdadelpalm
v.a. € 259,95 € 238,49
Sorteer op
per pagina

1 product

Dadelpalm kopen bij Fleur.nl

De dadelpalm (Phoenix canariensis) staat bekend om zijn schitterende groei. Hij produceert lange palmbladeren, waarmee hij een zomerse sfeer verspreidt. Dat doet hij het hele jaar door, want ook in de winter blijft hij groen. Volwassen planten dragen vrucht: de eetbare dadels. Daarvoor wordt de palm op grote schaal geteeld in Noord-Afrika en Arabische landen. Voor het rijpen van de vruchten is een warm klimaat belangrijk. De boom kan ook goed tegen droogte. De dwergdadelpalm (Phoenix roebelinii) kent zijn oorsprong in zuidoost Azië. Doordat deze boom langzaam groeit, is hij geschikt voor iedere tuin én voor in huis. De plant staat graag in de zon en verdraagt geen vorst en nattigheid. Deze plant is ideaal om in de zomer buiten van te genieten en in de winter naar binnen te halen. De dwergdadelpalm heeft wat fijner en soepeler blad dan de gewone dadelpalm. De stam van de roebelinii is ook wat opvallender en karakteristieker dan die van de canariensis 

 

Verzorging

Het is aan te raden om de (dwerg)dadelpalm in een pot op het terras te zetten en niet in de volle grond. Dan kan de palm namelijk eenvoudig verplaatst worden naar een warmere plek, want de plant kan niet goed tegen strenge vorst. Alleen het oude blad dat ver naar beneden hangt en geel wordt, moet worden weggeknipt. Verder vraagt de plant niet veel onderhoud. 

 

Palmen gratis thuisbezorgd

Bij Fleur.nl kies je jouw mediterrane boom uit. Deze wordt vervolgens gratis (wanneer de bestelling boven de 50 euro is) bij je thuisbezorgd. Dit tarief geldt niet voor de Waddeneilanden. Voor levering op de Waddeneilanden zijn extra transportkosten van toepassing. Alle bomen worden door onze eigen kweker bij jou bezorgd. De levering vindt plaats binnen 5-10 werkdagen. Mocht je niet thuis zijn, dan is dat geen enkel probleem. Als je bomen bestelt, zijn er verschillende extra's die je kunt toevoegen, zoals een aanplantpakket of aanplantservice.

 

Aanplantservice en aanplantpakketten

Zie je het niet zitten om zelf jouw bloesemboom te planten? Fleur.nl biedt ook een aanplantservice aan. Als u gebruik maakt van de aanplantservice, planten wij met liefde de boom voor je. Het voordeel is dat we je daarmee een berg werk uit handen kunnen nemen. Wanneer je bij de aanplantservice gebruik wilt maken van het aanplantpakket met boompalen en aanplantgrond, vink dan ook het aanplantpakket aan. Dit is zeker aan te raden, want wanneer je gebruik maakt van onze aanplantservice in combinatie met dit aanplantpakket, krijg je standaard een half jaar aangroeigarantie. Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak. Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij je graag!

Search engine powered by ElasticSuite