Fleur.nl

Winkelwagen

Rosa 'Schneewittchen' op stam

 Rosa 'Schneewittchen' op stam
  • 4 - 7 werkdagen

  • 110 cm

  • De Rosa 'Schneewittchen' is een klassieke oude roos die al uit 1958 stamt. De zuiverwitte bloemen bloeien van juni tot aan het einde van oktober en fleuren elke tuin op!
€49,95
... updating the shopping cart ...
  • Direct van de beste kwekers
  • Gratis verzending vanaf €45
  • Gratis achteraf betalen

Beschrijving Rosa 'Schneewittchen' op stam

Specificaties                                                                                                                 
Bloemen    Ja
Kleur bloemen    Wit
Bloeiperiode    Juni, Juli, Augustus, September, Oktober
Bladkleur    Groen
Blad in de winter    Bladverliezend
Standplaats    Zon/Halfschaduw
Volgroeide hoogte    150/180 cm 
Door ons geleverde hoogte

   110 cm op stam

Potmaat    24 cm
Winterhard    Ja
Onderhoud     Intensief
Waterbehoefte    Gemiddeld
Snoeimaand    Maart
Vruchtdragend    Ja
Groeisnelheid     Gemiddeld
Geschikt voor    Solitair (blikvanger)
Advies aantal per m2    1

 

Meer informatie over Rosa 'Schneewittchen'

De klassieke, oude roos 'Schneewittchen' heeft opvallende, zuiverwitte bloemen. De eindeloze en zeer rijke bloei begint in juni en gaat door tot diep in de herfst. De bloemen staan open waardoor de gele meeldraden goed te zien zijn. Bijen en vlinders zijn er gek op! De rozen groeien op een stam in trossen bij elkaar. In het begin van de winter verliest de 'Schneewittchen' zijn bladeren. Hij is wel goed winterhard en wordt ongeveer 1,5 meter hoog. De stamroos is in verschillende maten verkrijgbaar. 

Onderhoud

Rozen zijn eenvoudig in onderhoud, maar hebben wel intensieve verzorging nodig. Als je de roos bij aankoop op de goede manier plant, dan krijgt deze al gelijk de juiste start. Poot de stamroos ver in de grond en zorg voor een rijk gevoede grond. In het voorjaar en in het najaar is het aan te raden om de roos te bemesten met organische mest voor een rijkelijke groei. Rozen hebben genoeg vocht nodig, maar laat de grond niet te nat worden. 

De beste maand om de roos te snoeien is maart. Doe dit wel pas als de vorstperiode echt voorbij is. Gebruik handschoenen tijdens de snoei en het verzorgen, doornen kunnen gemeen scherp zijn. De stamroos 'Schneewittchen' kan vaak diep worden teruggesnoeid. In maart snoei je de takken terug tot vijf à tien centimeter boven de entplaats. De entplaats is te herkennen aan een verdikking van het hout. Dit is hetzelfde als wat je bij struikrozen doet, alleen de entplaats zit nu in de hoogte, boven de stam. Knip de takken af boven een buitenoog, een naar buiten gerichte bladknop. Op deze manier kunnen de rozen het jaar daarop weer mooi naar buiten groeien. Tijdens de bloei is het belangrijk om uitgebloeide bloemen weg te knippen zodat nieuwe knoppen alle ruimte hebben om opnieuw te groeien.

Reviews

Geen reviews gevonden...
Onze merken

Socialmedia