Fleur.nl

Winkelwagen

Vitis vinifera 'Phoenix' Witte druif

  • 3 - 8 werkdagen

  • 60 - 80 cm

  • De Vitis vinifera 'Phoenix' is een druivenstruik met grote, witte druiven. Je kunt de druivenplant het beste geleiden tegen een pergola, hekwerk of muur. Deze druivenstruik is uitstekend geschikt voor ons Nederlands klimaat.
€23,95
Minimale bestelhoeveelheid is 4 stuks
... updating the shopping cart ...
  • Direct van de beste kwekers
  • Gratis verzending vanaf €45
  • Gratis achteraf betalen
Specificaties                                                                                                                 
Bloemen    Ja
Kleur bloemen    Groen
Bloeiperiode    Juni
Bladkleur    Groen
Blad in de winter    Bladverliezend
Standplaats    Zon/Halfschaduw
Volgroeide hoogte    400 cm
Door ons geleverde hoogte

   60 - 80 cm

Potmaat    17 cm
Winterhard    Ja
Onderhoud     Intensief
Waterbehoefte    Gemiddeld
Snoeimaand    Juli, Augustus, November, December
Vruchtdragend    Ja
Groeisnelheid     Gemiddeld
Geschikt voor    Klimconstructie, beplanting tegen een muur, solitair (blikvanger)
Advies aantal per strekkende meter    5

 

Meer informatie over Vitis vinifera 'Phoenix'

De Vitis vinifera 'Phoenix' is een winterharde druivenplant met grote druiven. In juni komen er eerst groene, onopvallende bloemen aan de struik die later plaats maken voor de druiven. De druiven kun je lekker los eten, of maak er een goede wijn mee. Ze zijn rijp als ze een mooie geelgroene kleur hebben gekregen, bij deze soort is dat vaak begin september. De druiven hebben een dunne schil en zijn daardoor kwetsbaarder voor bijvoorbeeld regen. 

De 'Phoenix' is goed resistent tegen ziektes en is zeer winterhard, maar verliest wel zijn bladeren in de wintermaanden. Hij bereikt een maximale hoogte van vier meter en kan geleid worden tegen een muur, pergola of hekwerk. Zet de struik wel vast met spandraden op een aantal plekken voor de nodige ondersteuning. 

Onderhoud

Het onderhouden van druivenplanten vergt wat tijd. Voor een goede oogst en sterke plant is twee keer snoeien aanbevolen. De eerste keer in de zomer, de tweede snoei gebeurt in de winter. Tijdens de eerste snoei verwijder je de jonge scheuten aan de hoofdtakken. De hoofdtakken zet je ook vast met een bindband voor stevige ondersteuning. Bij de tweede snoei in de winter kort je de houtachtige takken in. Knip deze terug op een schuine manier net boven de knoppen, houd maximaal drie knoppen op de tak over. 

De Vitis vinifera 'Phoenix' groeit op alle gronden, maar staat het liefst op een leemachtige kalkrijke grond die goed waterdoorlatend het is. Een standplaats in de zon is het beste, dit zorgt ook voor een rijke oogst. Maar af en toe wat schaduw is ook geen probleem voor de druivenstruik. 

Geen reviews gevonden...
Gerelateerde producten
Onze merken

Socialmedia

© Copyright 2020 Fleur.nl - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce