Fleur.nl

Winkelwagen

  • Malus Domestica 'Jonagold' - halfstam leivorm

   De Malus domestica 'Jonagold' is een appelboom die geënt is op een halfstam. Het is een kleine leiboom. De 'Jonagold' is een rode, zoetzure appel met een erg goed aroma.

   €54,95
   210-240 cm
  • Malus domestica 'Elstar' - laagstam lei-vorm

   De Malus domestica 'Elstar' is een appelboom die gevormd is als leiboom op laagstam. Leifruit doet het heel goed tegen een muur of schutting of als omheining of afscheiding in de tuin. De 'Elstar' is een bekende appel die lekker zoet smaakt.

   €49,95
   150-170 cm
  • Prunus domestica 'Opal' - laagstam leivorm

   De Prunus domestica 'Opal' is een pruimenboom die gevormd is als leiboom. Leifruit doet het heel goed tegen een muur of schutting of als omheining of afscheiding in de tuin. De pruim is klein, lekker zoet en heeft een blauwpaarse tot roodpaarse kleur.

   €49,95
   150-170 cm
  • Pyrus communis 'Gieser Wildeman' - laagstam leivorm

   De Pyrus communis 'Gieser Wildeman' is een lei-fruitboom met peren die groeit op een laagstam. De 'Gieser Wildeman' is een kleine peer en smaakt het lekkerst als je ze eerst stooft, vandaar ook de naam stoofpeer.

   €49,95
   150-170 cm
  • Prunus armeniaca 'Bergeron' laagstam leivorm

   De Prunus armeniaca 'Bergeron' is een abrikozenboom op een laagstam, hij groeit erg langzaam. De abrikoos is oranje met een rode blos en smaakt heerlijk zoet, sappig en aromatisch.

   €49,95
   150-170 cm
  • Prunus armeniaca 'Tros Oranje' laagstam leivorm

   De Prunus armeniaca 'Tros Oranje' is een abrikozenboom op een laagstam, hij groeit erg langzaam. De abrikoos is geel tot oranje en smaakt heerlijk zoet, sappig en aromatisch.

   €49,95
   150-170 cm
  • Pyrus communis 'Gieser Wildeman' - hoogstam leivorm

   De Pyrus communis 'Gieser Wildeman' is een lei-fruitboom met peren die groeit op een hoogstam. De 'Gieser Wildeman' is een kleine peer en smaakt het lekkerst als je ze eerst stooft, vandaar ook de naam stoofpeer.

   €74,95
   270-300 cm
  • Malus Domestica 'Jonagold' - laagstam leivorm

   De Malus domestica 'Jonagold' is een appelboom die geënt is op een laagstam. Het is een kleine leiboom. De 'Jonagold' is een rode, zoetzure appel met een erg goed aroma.

   €49,95
   150-170 cm
  • Malus domestica 'Ecolette' - halfstam leivorm

   De Malus domestica 'Ecolette' is een appelboom die geënt is op een halfstam en als leivorm.

   €54,95
   210-240 cm
  • Malus domestica 'Santana' - laagstam leivorm

   De Malus domestica 'Santana' is een appelboom die geënt is op een laagstam en als leivorm.

   €49,95
   150-170 cm
  • Malus domestica 'Benoni' - halfstam leivorm

   De Malus domestica 'Benoni' is een appelboom die geënt is op een halfstam en als leivorm.

   €54,95
   210-240 cm
  • Pyrus communis 'Bonne Louise d'Avranches' - laagstam leivorm

   De Pyrus communis 'Bonne Louise d'Avranches' is een perenboom die groeit op een laagstam. Aan de leiboom komen tamelijk grote, roodkleurige peren die een goede smaak hebben.

   €49,95
   150-170 cm
  • Prunus domestica 'Reine Claude D'Althan' - laagstam leivorm

   De Prunus domestica 'Reine Claude D'Althan' is een pruimenboom die gevormd is als leiboom. Leifruit doet het heel goed tegen een muur of schutting of als omheining of afscheiding in de tuin. De pruim is roodpaars, zoet en ze zijn goed houdbaar.

   €49,95
   150-170 cm
  • Pyrus communis 'Conference' - laagstam leivorm

   De Pyrus communis 'Conference' is een perenboom die groeit als leifruit. Leibomen zijn ideaal voor kleine tuinen aangezien ze niet veel ruimte in beslag nemen. De 'Conference' is een populaire peer die lekker zoet smaakt.

   €49,95
   150-170 cm
   Uitverkocht
  • Pyrus communis 'Bonne Louise d'Avranches' - halfstam leivorm

   De Pyrus communis 'Bonne Louise d'Avranches' is een perenboom die groeit op een halfstam. Aan de leiboom komen tamelijk grote, roodkleurige peren die een goede smaak hebben.

   €54,95
   210-240 cm
  • Malus domestica 'Ecolette' - laagstam leivorm

   De Malus domestica 'Ecolette' is een appelboom die geënt is op een laagstam en als leivorm.

   €49,95
   150-170 cm
  • Malus domestica 'Santana' - halfstam leivorm

   De Malus domestica 'Santana' is een appelboom die geënt is op een halfstam en als leivorm.

   €54,95
   210-240 cm
  • Malus domestica 'James Grieve' - laagstam leivorm

   De Malus domestica 'James Grieve' is een appelboom die gevormd is als leiboom op laagstam. Leifruit doet het heel goed tegen een muur of schutting of als omheining of afscheiding in de tuin. De 'James Grieve' is een zachte en sappige appel en geel van kle

   €49,95
   150-170 cm
  • Prunus avium 'Hedelfinger' - laagstam leivorm

   De Prunus avium 'Hedelfinger' is een lei-kersenboom op laagstam. De kers is heerlijk zoet en heeft een frisse, rode kleur.

   €49,95
   150-170 cm
  • Pyrus communis 'Triomphe de Vienne' - halfstam leivorm

   De Pyrus communis 'Triomphe de Vienne' is een perenboom die groeit op een halfstam. Aan de leiboom komen tamelijk heerlijk zoete peren die een groengele kleur hebben. De boom is zelfbestuivend.

   €54,95
   210-240 cm
  • Prunus domestica 'Reine Claude D'Oullins' - laagstam leivorm

   De Prunus domestica 'Reine Claude D'Oullins' is een pruimenboom die gevormd is als leiboom. Leifruit doet het heel goed tegen een muur of schutting of als omheining of afscheiding in de tuin. De pruim is opvallend geel tot geelgroen, groot en zoetzuur va

   €49,95
   150-170 cm
  • Prunus avium 'Kordia' - laagstam leivorm

   De Prunus avium 'Kordia' is een kersenboom op laagstam. De grote, donkerrode kers heeft een zoete smaak en is erg stevig.

   €49,95
   150-170 cm
  • Prunus avium 'Varikse Zwarte' - laagstam leivorm

   De Prunus avium 'Varikse Zwarte' is een lei-kersenboom op laagstam. De kers is heerlijk zoet en heeft een donkere, bijna zwarte kleur.

   €49,95
   150-170 cm
  • Pyrus communis 'Triomphe de Vienne' - laagstam leivorm

   De Pyrus communis 'Triomphe de Vienne' is een perenboom die groeit op een laagstam. Aan de leiboom komen tamelijk heerlijk zoete peren die een groengele kleur hebben. De boom is zelfbestuivend.

   €49,95
   150-170 cm

Lei-fruit bomen kopen

Wil je graag fruit uit eigen tuin maar heb je weinig plek voor een grote boom? Dan zou leifruit wel eens de oplossing kunnen zijn. Bij een leiboom zijn de horizontale takken verbonden aan een rek. De boom zal nooit hoger worden dan het scherm waar aan deze vast zit. Lei-fruit is ideaal voor kleine tuinen en kan ook op het terras worden geplaatst. Tevens is het een goede manier om privacy en schaduw te creëren door een leifruitboom als afscheiding te plaatsen. 

Leifruit planten

Leifruitbomen kunnen het hele jaar door geplant worden. Het beste is een zonnige en warme plek. Daar rijpt het fruit goed en wordt het lekker zoet. Bij het planten van een boom is het aan te raden om aanplantgrond en boompalen te gebruiken. Zo krijgt de boom de beste start op zijn nieuwe plek! 

Snoeien en onderhoud

Een leiboom moet jaarlijks gesnoeid worden om zijn vorm te behouden. Dit kan vaak in zomer of winter gedaan worden, afhankelijk van de soort. Je snoeit terug tot de hoofdtakken. Eventuele grote takken kunnen horizontaal verbonden aan het scherm om een dichtere vertakking te krijgen. Verder heeft de boom (vooral in het begin) veel water nodig en een lichte, zonnige plek. 

Lei-fruit
Onze merken

Socialmedia