Fleur.nl

Winkelwagen

  • Rubus fruticosus 'Thornless Evergreen' zwarte braam

   De Rubus fruticosus 'Thornless Evergreen' is een braamstruik zonder doornen, ideaal! De bramen zijn heerlijk zoet en lichtzuur, maar kunnen niet lang bewaard worden. Eet ze na de oogst gelijk op of verwerk ze in diverse gerechten als gelei of jam.

   €7,95
   60 - 80 cm
  • Rubus 'Loganberry'

   De Rubus 'Loganberry' is een kruising tussen de framboos en braam: frambraam. Deze vrucht is langwerpig en heeft een zoete smaak net als frambozen.

   €7,95
   60 - 80 cm
  • Rubus 'Tayberry'

   De Rubus 'Tayberry' is een kruising tussen een framboos en braam, vandaar de Nederlandse naam Frambraam. In juli komen er heerlijke vruchten aan de struik die wel vijf centimeter lang zijn.

   €7,95
   60 - 80 cm
  • Rubus phoenicolasius

   De Rubus phoenicolasius is een decoratieve bessenstruik met de Japanse Wijnbes, een bes die een oranje tot rode kleur heeft en erg smakelijk is.

   €7,95
   60 - 80 cm
  • Rubus fruticosus 'Black Satin'

   De Rubus fruticosus 'Black Satin' is een braamstruik zonder doornen, ideaal! De bramen zijn heerlijk zoet, maar kunnen niet lang bewaard worden. Eet ze na de oogst gelijk op of verwerk ze in diverse gerechten als gelei of jam.

   €7,95
   60 - 80 cm
  • Rubus fruticosus 'Thornless' Zwarte braam

   De Rubus fruticosus 'Chester Thornless' is een braamstruik zonder doornen, ideaal! De bramen zijn heerlijk zoet, maar kunnen niet lang bewaard worden. Eet ze na de oogst gelijk op of verwerk ze in diverse gerechten als gelei of jam.

   €8,95
   60 - 80 cm

Bramenstruiken online kopen

Een bramenstruik is een zeer sterke plant. In heel Europa zie je deze plant in de vrije natuur voorkomen. De braam is een erg lekkere vrucht die los kan worden gegeten, maar ook goed verwerkt kan worden in gerechten. De struik heeft een wilde groei en kan flink woekeren. Genoeg ruimte is dan ook aan te raden. 

Bramenstruik soorten

De zwarte bramen zijn erg lekker om te eten. Een nadeel aan een bramenstruik zijn de scherpe doornen die ze hebben. In ons assortiment zijn ook doornloze bramen verkrijgbaar zoals de 'Black Satin', 'Chester Thornless' en de 'Thornless Evergreen'. Deze laatste ras rijpt al vroeg in het jaar. 

Naast de klassieke braam hebben we ook een bijzonder ander soort ras: de Frambraam. Het is een kruising tussen een framboos en braam en de vrucht is langwerpig en rood van kleur. Er zijn twee variëteiten: Loganberry en Tayberry. De Tayberry heeft erg lange vruchten, soms wel 5 centimeter lang!  

Planten en snoeien

Een bramenstruik kan het hele jaar door geplant worden. Al ons kleinfruit wordt in pot geleverd. De struiken staan het liefst op een zonnige tot halfschaduw plek. Ze hebben een voorkeur voor lichtzure grond, je kunt bij het planten dan tuinturf gebruiken. 

Voor een goede oogst is het noodzakelijk om de bramenstruik elk jaar te snoeien. Dit kan ik het voorjaar gedaan worden. Bramen geven vruchten op het eenjarige hout. Snoei daarom de takken waar het jaar daarvoor vruchten aan hebben gezeten compleet weg. Nieuwe scheuten kun je kort terugknippen zodat de plant niet verwildert. 

Bramenstruik thuisbezorgd

Bij Fleur.nl bestel je makkelijk en snel jouw bramenstruik en andere fruitbomen. Heb je een bestelling boven de 45 euro, dan zijn de bezorgkosten gratis. Anders betaal je 4,95 euro verzendkosten. De bezorging vindt plaats binnen 5 werkdagen.

Bramenstruik
Onze merken

Socialmedia