Fleur.nl

Winkelwagen

  • Rubus 'Loganberry'

   De Rubus 'Loganberry' is een kruising tussen de framboos en braam: frambraam. Deze vrucht is langwerpig en heeft een zoete smaak net als frambozen.

   €7,95
   60 - 80 cm
  • Rubus occidentalis 'Black Jewel' Zwarte framboos

   De Rubus occidentalis 'Black Jewel' is een bijzondere frambozenstruik met de zwarte framboos. Hij heeft een kruidige, maar zoete frambozen/bramensmaak en kan vanaf eind juli geoogst worden.

   €7,95
   60 - 80 cm
   Uitverkocht
  • Rubus idaeus 'Autumn Bliss'

   De Rubus idaeus 'Autumn Bliss' is een herfstframboos. Dat betekent dat de frambozen redelijk laat rijp zijn. De vruchten zijn heerlijk zoet, de 'Autumn Bliss' is een van de beste herfstrassen!

   €7,95
   60 - 80 cm
  • Rubus 'Tayberry'

   De Rubus 'Tayberry' is een kruising tussen een framboos en braam, vandaar de Nederlandse naam Frambraam. In juli komen er heerlijke vruchten aan de struik die wel vijf centimeter lang zijn.

   €7,95
   60 - 80 cm
  • Rubus idaeus 'Fallgold'

   De Rubus idaeus 'Fallgold' is een frambozenstruik met de Gele Framboos. Het is een herfstframboos, dus de vruchten zijn pas rijp in september/oktober. Ze hebben wel een heerlijke zoete smaak en de gele kleur is een echte blikvanger.

   €7,95
   60 - 80 cm
  • Rubus idaeus 'Malling Promise'

   De Rubus idaeus 'Malling Promise' is een zomerframboos die heerlijk zoete, helderrrode vruchten produceert. Deze framboos is al vroeg in het jaar rijp, rond eind juni/begin juli.

   €7,95
   60 - 80 cm
  • Rubus idaeus Framboos rood

   De Rubus idaeus 'Heritage' is een herfstframboos die heerlijk zoete, helderrrode en kleine vruchten produceert. Deze framboos is aan het einde van de zomer, rond eind augustus, rijp.

   €7,95
   60 - 80 cm
   Uitverkocht

Frambozenstruik kopen

Frambozen worden vaak toegepast in een fruittuin. De plant is makkelijk te verzorgen en heeft voor weinig onderhoud een relatief grote oogst. De frambozenstruik kan in de volle grond worden geplant, maar kan ook goed in pot op het terras of balkon staan. We hebben veel verschillende soorten struiken in ons assortiment. Kies jouw ideale framboos uit bij Fleur.nl!

Herfstframboos of zomerframboos 

In de frambozenstruiken kun je twee soorten onderscheiden: de herfst- en zomerframboos. Zomerframbozen rijpen in juli-augustus, de herfstrassen rijpen later rond september/oktober. 

Een bekende zomerframboos is de 'Malling Promise', een helderrode zoete framboos. De struik groeit snel en kan al binnen korte tijd de hoogte van twee meter bereiken. Ga je liever voor een herfstframboos dan is de populaire 'Autumn Bliss'. Het is een sappige framboos die in oktober geoogst kan worden. Zo geniet je ook in de herfst nog van zomerfruit!

Gele framboos

Naast de gewone rode frambozen bestaat er ook de bijzondere gele framboos. Deze vrucht is goudgeel van kleur en erg zoet, zoeter dan de gewone framboos. Er is een zomer variant, de 'Golden Everest' en de herfstvariant de 'Fallgold'. Deze ras framboos staat het liefst in de volle zon. 

Verzorging en onderhoud van de frambozenstruik

Om lekker zoete frambozen te krijgen is het belangrijk dat de struik op een zonnige plek in een voedzame grond geplant wordt. De struik kan zowel in de volle grond als in pot staan. Een framboos maakt elk jaar nieuwe twijgen aan die het jaar daarop veel vruchten zullen geven. De nieuwe twijgjes kunt u ondersteunen door ze te verbinden. Daarom is het belangrijk om na een oogst direct de oude takken weg te snoeien. Hier komen namelijk geen nieuwe frambozen aan. 

Frambozenstruiken
Onze merken

Socialmedia