Fleur.nl

Winkelwagen

  • Calathea orbifolia

   Calathea orbifolia eenvoudig en snel online bestellen? Fleur.nl

   €19,95
   70 cm 21 cm
  • Sale
  • Calathea Medaillon

   Calathea plant live Darkbrown eenvoudig en snel online bestellen? Fleur.nl

   €27,95 €19,95
   75 cm 19 cm
  • Sale
  • Calathea 'Fusion White'

   De Calathea 'Fusion White' is een mooie plant met unieke bladtekening. De plant beweegt haar bladeren overdag en 's nachts dat voor een mooi effect zorgt.

   €58,95 €42,95
   40 cm 14 cm
  • Calathea warscewiczii

   De Calathea warcewiczii heeft zijdezachte bladeren die als satijn aanvoelen. De Calathea staat bekend om haar bewegende bladeren die sluiten en openen als reactie op licht.

   €59,95
   80 cm 27 cm
  • Calathea Rufibarba

   Calathea Rufibarba eenvoudig en snel online bestellen? Fleur.nl

   €19,95
   70 cm 19 cm
  • Calathea bicajoux gecko

   Calathea bicajoux gecko eenvoudig en snel online bestellen? Fleur.nl

   €19,95
   70 cm 17 cm
   Uitverkocht
  • Calathea Makoyana

   De Calathea Makoyana is een mooie plant met unieke bladtekening. De plant beweegt haar bladeren overdag en 's nachts dat voor een mooi effect zorgt.

   €19,95
   60 cm 21 cm
  • Calathea musaica Network

   De Calathea musaica Network is een mooie plant met unieke bladtekening. De plant beweegt haar bladeren overdag en 's nachts dat voor een mooi effect zorgt.

   €19,95
   55 cm 17 cm
  • Calathea rufibarba XL

   Calathea Barbarufi XL eenvoudig en snel online bestellen? Fleur.nl

   €39,95
   110 cm 30 cm
  • Stromanthe triostar Medium

   Stromanthe triostar eenvoudig en snel online bestellen? Fleur.nl

   €19,95
   70 cm 19 cm
  • Calathea 'Fusion yellow'

   De Calathea 'Fusion Yellow' is een mooie exclusieve plant met unieke bladtekening. De plant beweegt haar bladeren overdag en 's nachts dat voor een mooi effect zorgt.

   €99,95
   50 cm 15 cm
  • Calathea Silvia

   De Calathea 'Silvia' is een mooie plant met unieke bladtekening. De plant beweegt haar bladeren overdag en 's nachts dat voor een mooi effect zorgt.

   €24,95
   60 cm 21 cm
  • Calathea Orbifolia in Elho Pure Soft Hoog

   Deze prachtige Calathea Orbifolia in Elho Pure Soft Hoog, wordt compleet opgemaakt geleverd en is een aanwinst voor je woonkamer of kantoor.

   €84,95
   90 cm 30 cm
  • Calathea Medaillon in Capi Retro Gold Ø 24

   Deze prachtige Calathea Medaillon in Capi Nature Retro Gold, wordt compleet opgemaakt geleverd en is een aanwinst voor je woonkamer of kantoor.

   €54,95
   75 cm 24 cm
  • Stromanthe triostar Large

   Stromanthe triostar eenvoudig en snel online bestellen? Fleur.nl

   €44,95
   80 cm 27 cm
  • Calathea Medaillon in Elho Pure Soft Hoog

   Deze prachtige Calathea Medaillon in Elho Pure Soft Hoog, wordt compleet opgemaakt geleverd en is een aanwinst voor je woonkamer of kantoor.

   €79,95
   105 cm 30 cm
  • Calathea Orbifolia in Capi Nature Retro Gold Ø 24

   Deze prachtige Calathea Orbifolia in Capi Nature Retro Gold, wordt compleet opgemaakt geleverd en is een aanwinst voor je woonkamer of kantoor.

   €59,95
   60 cm 24 cm
  • Calathea met Pot Artstone

   Calathea met Pot Artstone eenvoudig en snel online bestellen? Fleur.nl

   €64,95
   100 cm 30 cm

Calathea

De Calathea is een bijzondere kamerplant die je in veel verschillende uitvoeringen hebt. Uniek aan deze plant is dat de bladeren ‘s nachts wanneer het donker is sluiten en overdag weer openen als reactie op zonlicht. De plant is niet de makkelijkste om te verzorgen en vraagt wat onderhoud. De Calathea is niet giftig voor huisdieren. 

Calathea soorten

Bijna elke Calathea heeft wel een soort van gestreept blad. Bij de ene vind je paarse tinten, de ander roze. Het blad is al een spektakel op zich, maar sommige soorten kunnen ook bloemen geven. Bijvoorbeeld de Calathea Cober Rose, deze bloeit met mooie, roze bloemetjes. 

Water geven

Het water geven van de Calathea moet regelmatig gebeuren. Bij te weinig water gaat het blad hangen en verdrogen ze snel. De grond moet daarom altijd licht vochtig zijn, twee keer per week een scheut water geven is een goed begin. De precieze hoeveelheid is altijd even aftasten. Voordat je water geeft, steek je je vinger een paar centimeter in de grond. Wanneer het vochtig is, heeft die nog geen water nodig, voelt het al erg droog aan dan geef je de plant water. 

De Calathea is een plant die een hoge luchtvochtigheid nodig heeft. Bij een te lage luchtvochtigheid gaat de plant bruine randjes krijgen. Dit zie je vaak in Nederlands huishoudens gebeuren. Om dit te voorkomen en het blad mooi te houden, is een dagelijkse sproeibeurt aan te raden. 

Standplaats

Van oorsprong komt de Calathea uit de tropische jungle: een plek waar veel schaduw is en het erg warm is. Ook thuis verlangt de Calathea naar zo’n standplaats. Hij heeft een minimale temperatuur van 15 graden nodig, maar ideaal is ongeveer 20 graden in huis. 

Direct zonlicht is erg slecht voor het blad van de plant. De kans is groot dat het gaat verbranden. Daarom is een plek in de (half)schaduw aan te raden. Dit betekent zo’n 3-5 meter van het raam af.  

Het onderhouden van de Calathea

Om het blad mooi te houden, sproei je dagelijks. De plant groeit niet snel en hoeft maar één keer in de twee tot drie jaar verpot te worden. Hij hoeft ook bijna niet gesnoeid te worden, oud blad kun je wegknippen. 

Calathea
Onze merken

Socialmedia