Fleur.nl

Winkelwagen

  • Ginkgo biloba 'Mariken' Japanse Notenboom

   De Ginkgo biloba 'Mariken', oftewel de Japanse Notenboom, is een compacte boom met een mooie, bolvormige groeiwijze. De boom krijgt een prachtige herfstverkleuring naar heldergeel.

   €74,95
   140 - 270 cm
  • Robinia pseudoacacia 'Umbraculifera' Bolacacia

   De bolacacia Robinia pseudoacacia 'Umbraculifera' wordt veel toegepast langs opritten of in kleine tuinen. De boom vormt een kegelronde kroon en de kleine, groene bladeren blijven tot diep in de herfst aan de plant zitten.

   €59,95
   150 - 350 cm
  • Bol Photinia 'Red Robin' op stam

   De Photinia fraseri 'Red Robin' is een glansmispel als boom. Nieuwe bladeren zijn rood maar lopen later groen uit. De boom blijft compact en is geschikt voor kleine tuinen.

   €64,95
   120 - 240 cm
  • Catalpa bignonioides 'Nana' Trompetboom

   De Catalpa bignonioides 'Nana' is een bolvormige trompetboom met prachtig lichtgroen blad. In de herfst verkleurt het blad naar goudgeel. Het blad sterft in vergelijking met andere bomen al redelijk vroeg af. De Bol catalpa is verkrijgbaar in verschillen

   €49,95
   140 - 340 cm
  • Liquidambar styraciflua 'Gumball' Amberboom

   De Liquidambar styraciflua 'Gumball' is een bolvormige amberboom. Hij heeft een compacte kruin en daardoor is deze boom uitstekend geschikt voor de kleine tuin. In de herfstmaanden krijgt de boom een mooie verkleuring.

   €109,95
   180 - 300 cm
  • Prunus laurocerasus 'Etna' op stam

   De Prunus laurocerasus 'Etna' op stam is een mooi bladhoudend boompje met glanzend, donkergroen blad. Bestel hem in onze webwinkel!

   €79,95
   140 - 190 cm
  • Pinus Pinea Parasolden

   De Pinus Pinea Parasolden is een exclusief naaldboompje die niet veel in Nederland te vinden is. De donkergroene naalden steken mooi af tegen de oranjebruine schors.

   €99,95
   130-150 cm
  • Olijfwilg bolvorm (Elaegnus ebbingei)

   Elaeagnus ebbingei, de olijfwilg, is een mooi klein boompje. De grijsgroene sierheester is een sterke plant, opgewassen tegen zoute zeewind en felle zon.

   €89,95
   120 - 250 cm
  • Olijfboom

   De Olea europaea heeft mooi grijsgroen blad dat ook in de winter aan de boom blijft zitten. De olijfboom is een must in de Nederlandse tuin. Bij lange vorstperiodes is het wel aan te raden om hem te beschermen met een vliesdoek. De boom kan in de volle gr

   €129,95
   100-175 cm
  • Prunus eminens 'Umbraculifera' Bolkers

   De Prunus eminens 'Umbraculifera' is een sierlijke boom met bolvormige kroon. In het voorjaar blinkt de boom uit met zijn zee van witte bloesem.

   €69,95
   140 - 320 cm
  • Hydrangea paniculata 'Vanille Fraise' op stam

   De Hydrangea paniculata 'Vanille Fraise' op stam is een stijlvolle sierheester met crèmeroze bloempluimen. Dit is een plant met hoge sierwaarde!

   €134,95
   100 - 250 cm
  • Sale
  • Salix alba Knotwilg

   De Salix Alba is de ideale boom wanneer je een groene toevoeging in je tuin zoekt op een nattige plek zoals een vijver. De knotwilg heeft, naarmate deze ouder wordt, een prachtige karakteristieke stam.

   €89,95 €64,95
   220-300 cm
  • Quercus palustris 'Green Dwarf' Moeraseik

   De Quercus palustris 'Green Dwarf' is een bolvormige moeraseik. De boom blijft compact en is goed geschikt voor kleine tuinen. Het blad krijgt een prachtige herfstverkleuring naar oranjerood.

   €59,95
   140 - 290 cm
  • Prunus lusitanica op stam Portugese Laurier

   De Prunus lusitanica is een Portugese laurierkers die gekweekt is op stam. De boom heeft een hoge sierwaarde door het glanzend groene blad en de witte bloemen in opgaande trossen.

   €89,95
   200-220 cm
  • Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' op stam

   De Prunus laurocerasus 'Otto Luyken' op stam heeft mooie donkergroen glanzende bladeren. In het voorjaar vormen zich in de dichtbebladerde plant witte, geurige bloemen.

   €89,95
   140-190 cm
   Uitverkocht
  • Platanus 'Alphen's Globe' Bolplataan

   De Platanus 'Alphen's Globe' is een Plataan met bolvormige groeiwijze. Hij krijgt een maximale hoogte van vier meter en is geschikt voor zowel de grote als kleine tuin.

   €109,95
   210 - 290 cm
  • Acer pl. 'Globosum' Groene Bolesdoorn

   De Acer platanoides 'Globosum' heeft een bolvormige groei met groene bladeren. De herfstverkleuring van het blad is geel wat jouw herfsttuin een kleurrijk effect geeft.

   €79,95
   150 - 320 cm
  • Acer pseudoplatanus 'Brilliantissimum'

   De Acer pseudoplatanus 'Brilliantissimum' heeft een bolvormige groei met bijzondere bladeren. In het voorjaar roze/geel gekleurd, in de zomer verandert het naar geelgroen en in de herfst diepgeel.

   €94,95
   140 - 260 cm
  • Acer pl. 'Crimson Centry' Rode Esdoorn

   De Acer platanoides 'Crimson Centry' is een mooie bolboom. De boom is een prachtige sierboom met zijn donkerrode bladeren. De rode esdoorn is verkrijgbaar in verschillende hoogtes.

   €59,95
   150-300 cm
   Uitverkocht
  • Bol Catalpa big. 'Aurea' Gele Trompetboom

   De Catalpa bignonioides 'Aurea' is een bolvormige trompetboom met prachtig geelgroen blad. In de herfst verkleurt het blad naar goudgeel. Het blad sterft in vergelijking met andere bomen al redelijk vroeg af.

   €109,95
   230 - 270 cm
  • Bol Linde 'Green Globe'

   De Tilia cordata 'Green Globe' is de bolvariant van de bekende lindeboom. Deze boom heeft mooi groen blad en in de zomer bloeit hij met cremegele tuilen. Het is een kleine, compacte boom en past goed in kleine tuinen.

   €94,95
   200-260 cm
  • Hibiscus 'Marina'

   De Hibiscus boom valt op door de lange en mooie bloei periode. Van juli tot aan september bloeit de 'Marina' met paarse tot violet bloemen.

   €59,95
   100-140 cm
   Uitverkocht
  • Hibiscus 'Hamabo'

   De Hibiscus boom valt op door de lange en mooie bloei periode. Van juli tot aan september bloeit de 'Hamabo' met lichtroze bloemen.

   €59,95
   100-140 cm
   Uitverkocht
  • Hibiscus 'Woodbridge'

   De Hibiscus boom valt op door de lange en mooie bloei periode. Van juli tot aan september bloeit de 'Woodbridge' met roze/rode bloemen.

   €59,95
   100-140 cm
   Uitverkocht

Bolboom online kopen 

De bolvormige boom wordt steeds vaker toegepast in Nederlandse tuinen. Door de compacte vorm en strakke uitstraling is het een geliefde soort boom. Omdat de stamhoogte van een bolboom niet verder groeit dan bij de levering, kun je precies het juiste formaat uit kiezen. Uiteraard groeit het blad wel, alleen de stamhoogte blijft hetzelfde. Ben je op zoek naar een bolboom waar je onder door kunt lopen? Dan heb je een stamhoogte van 200 of 220 centimeter nodig. Voor een bolboom in de voortuin raden wij een stam van 150 of 180 cm aan. 

Soorten bolbomen

De meest bekende bolbomen zijn de Catalpa en Acacia. Beide bomen zijn snelle groeiers en zullen al vlot een volle, ronde kruin hebben. De Catalpa heeft groot blad, de Acacia heeft klein, beveerd blad. Deze bomen zijn het hele jaar door te planten en worden vaak geplaatst naast een oprijlaan. 

Naast de populaire bomen heeft Fleur.nl ook bijzondere bolbomen. De Japanse Noot is een van de meest compacte bomen die er is. Het is een trage groeier en met een jaarlijkse, lichte snoei heb je er bijna geen onderhoud aan. 

Bomen gratis thuisbezorgd

Bij Fleur.nl kies je je boom uit. Deze wordt vervolgens gratis (als de bestelling boven de 45 euro is) bij je thuisbezorgd. Al onze bomen worden door onze eigen kweker bij jou bezorgd. De levering vindt plaats binnen 5 werkdagen en je hoeft zelfs niet thuis te zijn! Bij de bomen heb je de optie om een aanplantpakket of aanplantservice toe te voegen.

Bolbomen
Onze merken

Socialmedia