Fleur.nl

Winkelwagen

Kamerplanten trend: Palmboom als binnenplant

Haal de exotische sfeer in huis met een palm! Het is de ideale kamer- én kantoorplant, want de palmboom is erg sterk en ook nog eens makkelijk te verzorgen. Palmen zijn populair en zie je steeds vaker binnenshuis. Tijd om deze plant in de spotlight te zetten!

Soorten palmen voor binnen

De palmenfamilie is erg groot en bestaat uit wel meer dan 5000 soorten. Daarom zit er altijd wel eentje tussen die bij jou past. De meest bekende en verkochte palm is de Kentia Howea. Deze plant, afkomstig uit de oostkust van Australië, is mooi slank en heeft donkergroen blad. De Areca palm, beter bekend als de Goudpalm, heeft iets smaller blad en is lichter van kleur.

Daarnaast heb je ook nog de Phoenix Canariensis; de perfecte palm voor op het terras of balkon! Het is een van de weinige soorten die goed tegen direct zonlicht kan. Hoe ouder deze plant is, hoe ruiger het uiterlijk. De Phoenix krijgt namelijk een stoere stam na een aantal jaren.

Tot slot is er de Rhapis Excelsa, met de Nederlandse naam Stokpalm. De palm verdraagt schaduw, een hoge of juist lage luchtvochtigheid en vloerverwarming. Kortom, het is de sterkste kamerplant die er bestaat! De perfecte palm voor kantoorpanden waar weinig zonlicht binnenkomt.

 

Palmen zijn luchtzuiverend

Een groot voordeel van palmen is hun luchtzuiverende werking. Via hun bladeren nemen ze slechte stoffen uit de lucht op en vervangen deze door zuurstof. Dit is niet schadelijk voor de plant zelf.

Met een palm in huis merk je gegarandeerd dat de leefkwaliteit verbeterd wordt. De meest luchtzuiverende palm is de Areca. Het is een ideale plant voor op kantoor of een andere werkomgeving. De Areca staat bekend om stoffen als xyleen en benzeen weg te zuiveren.

Palmbomen als makkelijke kamerplant

De ode aan de palm gaat door! Naast de luchtzuiverende kwaliteiten en het sierlijke uiterlijk van de palm is het ook nog eens een makkelijk te verzorgen kamerplant. De plant eist niet veel, maar dient wel altijd in een vochtige grond te staan. Zo is de palm het vanuit de natuur gewend.

Daarnaast kan de palm op verschillende plekken in het huis staan, maar vermijdt liever direct zonlicht. Hoe donkerder het blad, hoe minder licht de palm nodig heeft.

Met zijn vederachtige bladeren steelt de palm de show in jouw huis. Of je nu een Kentia, Areca of Phoenix palm hebt, ze zijn allemaal even prachtig. Bekijk ons assortiment hier!

Onze merken

Socialmedia