Fleur.nl

Winkelwagen

  • Prunus avium 'Kordia' - halfstam

   De Prunus avium 'Kordia' is een kersenboom op halfstam. De grote, donkerrode kers heeft een zoete smaak en is erg stevig.

   €39,95
   175-200 cm
  • Prunus avium 'Kordia' - laagstam leivorm

   De Prunus avium 'Kordia' is een kersenboom op laagstam. De grote, donkerrode kers heeft een zoete smaak en is erg stevig.

   €49,95
   150-170 cm
  • Prunus avium 'Kordia' - halfstam leivorm

   De Prunus avium 'Kordia' is een kersenboom op halfstam. De grote, donkerrode kers heeft een zoete smaak en is erg stevig.

   €54,95
   210-240 cm
  • Prunus avium 'Kordia' - laagstam

   De Prunus avium 'Kordia' is een kersenboom op laagstam. Hij zal uiteindelijk uitgroeien tot een grote boom, geef hem genoeg ruimte in de tuin. De grote, donkerrode kers heeft een zoete smaak en is erg stevig.

   €29,95
  • Prunus avium 'Varikse Zwarte' - laagstam kers

   De Prunus avium 'Varikse Zwarte' is een kersenboom op laagstam. Hij zal uiteindelijk uitgroeien tot een grote boom, geef hem dus genoeg ruimte in de tuin. De vruchtkers is bruin/zwart van kleur en rijp in augustus.

   €29,95
   125-150 cm
  • Prunus avium 'Varikse Zwarte' - laagstam leivorm

   De Prunus avium 'Varikse Zwarte' is een lei-kersenboom op laagstam. De kers is heerlijk zoet en heeft een donkere, bijna zwarte kleur.

   €49,95
   150-170 cm
  • Prunus avium 'Varikse Zwarte' - halfstam

   De Prunus avium 'Varikse Zwarte' is een kersenboom op halfstam. Hij zal uiteindelijk uitgroeien tot een grote boom, geef hem dus genoeg ruimte in de tuin. De vruchtkers is bruin/zwart van kleur en rijp in augustus.

   €39,95
   175-200 cm
  • Prunus avium 'Varikse Zwarte' - halfstam leivorm

   De Prunus avium 'Varikse Zwarte' is een lei-kersenboom op halfstam. De kers is heerlijk zoet en heeft een donkere, bijna zwarte kleur.

   €54,95
   210-240 cm

Kersenboom online bestellen

De Latijnse naam van de Kers is 'Prunus avium'. Kersenbomen staan bekend om hun prachtige bloesem in het voorjaar. In april bloeien er witte tot lichtroze bloemetjes aan de boom. Na de bloei ontwikkelen de heerlijke, sappige vruchten zich. Kersenbomen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes: laagstam, halfstam, hoogstam of als leifruit. 

Soorten kersenbomen

De 'Regina' is het meest bekende ras onder de kersenbomen. Een klassieker die op late tijd rijp wordt, maar daardoor wel intens van smaak is. Naast de 'Regina' hebben we ook andere soorten zoals de 'Kordia' een donkerrode tot zwarte kers en de 'Hedelfinger' een helderrode kers. 

Sommige kersenbomen zijn zelfbestuivend, maar sommige hebben een andere boom ernaast nodig om vruchten te krijgen. Als een boom zelfbestuivend is, dan vind je dit terug bij de betreffende product pagina.  

Kersenboom planten en onderhoud

Het onderhouden van de Prunus Avium is niet moeilijk. Het is belangrijk dat je de boom na de oogst pas snoeit, om de boom zo min mogelijk te schaden. Doe dit dus in augustus. Verwijder de jonge takken die verticaal groeien en laat de takken die naar buiten groeien zitten. Daar komen namelijk de nieuwe vruchten aan. Zorg voor een mooie, open boom waar het zonlicht goed bij kan. De boom stelt geen eisen aan de grondsoort.

Kersenboom thuisbezorgd

Bij Fleur.nl bestel je makkelijk en snel jouw kersenboom. Heb je een bestelling boven de 45 euro, dan zijn de bezorgkosten gratis. Anders betaal je 4,95 euro verzendkosten. De bezorging vindt plaats binnen 5 werkdagen en wordt door onze eigen kweker bij jou in de tuin bezorgd!

Kersenbomen
Onze merken

Socialmedia

© Copyright 2020 Fleur.nl - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce