Fleur.nl

Winkelwagen

  • Prunus domestica 'Opal' - patio

   De Prunus domestica 'Opal' is een pruimenboom die gekweekt is als patiofruit. De boom blijft dus laag en dat is ideaal voor kleine tuinen waar weinig ruimte is voor een grote fruitboom. De 'Opal' pruim is klein, zoet en roodpaars tot blauwpaars van kleur.

   €14,95
   40 - 50 cm
  • Prunus domestica 'Reine Claude Verte' - patio

   De Prunus domestica 'Reine Claude Verte' is een pruimenboom die gekweekt is als patiofruit. De boom blijft dus laag en dat is ideaal voor kleine tuinen waar weinig ruimte is voor een grote fruitboom. De 'Reine Claude Verte' is een sappige, groene pruim di

   €14,95
  • Prunus domestica 'Mirabelle de Nancy' - halfstam

   De Prunus domestica 'Mirabelle de Nancy' is een pruimenboom op halfstam. De pruim is klein, oranjegeel van kleur en heeft een heerlijk zoete smaak.

   €39,95
   175-200 cm
  • Prunus domestica 'Victoria' - laagstam leivorm

   De Prunus domestica 'Victoria' is een pruimenboom die gevormd is als leiboom. Leifruit doet het heel goed tegen een muur of schutting of als omheining of afscheiding in de tuin. De 'Victoria' is een geel met rode pruim die steeds roder wordt en een zoete

   €49,95
   150-170 cm
  • Prunus domestica 'Opal' - halfstam

   De Prunus domestica 'Opal' is een pruimenboom op halfstam. halfstambomen beginnen redelijk laag, maar groeien uit tot flinke bomen. De pruim is klein, lekker zoet en heeft een blauwpaarse tot roodpaarse kleur.

   €39,95
   175-200 cm
  • Prunus domestica 'Victoria' - halfstam leivorm

   De Prunus domestica 'Victoria' is een pruimenboom die gevormd is als leiboom. Leifruit doet het heel goed tegen een muur of schutting of als omheining of afscheiding in de tuin. De 'Victoria' is een geel met rode pruim die steeds roder wordt en heeft een

   €54,95
   210-240 cm
  • Prunus domestica 'Opal' - laagstam

   De Prunus domestica 'Opal' is een pruimenboom op laagstam. Laagstambomen beginnen klein maar groeien uit tot flinke bomen. De pruim is klein, lekker zoet en heeft een blauwpaarse tot roodpaarse kleur.

   €29,95
   125-150 cm
  • Prunus domestica 'Victoria' - halfstam

   De Prunus domestica 'Victoria' is een pruimenboom op halfstam. De 'Victoria' is een geel met rode pruim die steeds roder wordt en heeft een zoete smaak.

   €39,95
   175-200 cm
  • Prunus domestica 'Reine Claude d'Oullins' - halfstam

   De Prunus domestica 'Reine Claude d'Oullins' is een pruimenboom op halfstam. De pruim is opvallend geel tot geelgroen, groot en zoetzuur van smaak.

   €39,95
   175-200 cm
  • Prunus domestica 'Opal' - halfstam leivorm

   De Prunus domestica 'Opal' is een pruimenboom die gevormd is als leiboom. Leifruit doet het heel goed tegen een muur of schutting of als omheining of afscheiding in de tuin. De pruim is klein, lekker zoet en heeft een blauwpaarse tot roodpaarse kleur.

   €54,95
   210-240 cm
  • Prunus domestica 'Victoria' - laagstam

   De Prunus domestica 'Victoria' is een pruimenboom op laagstam. Laagstambomen beginnen klein maar groeien uit tot flinke bomen. De 'Victoria' is een geel met rode pruim die steeds roder wordt en heeft een zoete smaak.

   €29,95
   125-150 cm
  • Prunus domestica 'Mirabelle de Nancy' - halfstam leivorm

   De Prunus domestica 'Mirabelle de Nancy' is een pruimenboom op halfstam met leivorm. Ideaal voor kleinere tuinen! De pruim is klein, oranjegeel van kleur en heeft een heerlijk zoete smaak.

   €54,95
   210-240 cm

Pruimenboom online bestellen

Met een pruimenboom heb je elk jaar een rijke oogst pruimen uit eigen tuin. Ze zijn heerlijk sappig en zoet en goed los te eten, of te verwerken in taarten en andere bakgerechten. De pruimenboom (Prunus Domestica in het Latijns) wordt steeds populairder in Nederland! 

Soorten pruimenbomen

De meest verkochte en bekende pruimen zijn de 'Victoria' en 'Opal'. Ze zijn rood tot paars van kleur en erg sappig. Maar wist je dat er ook groene pruimen bestaan? De 'Reine Claude Verte' heeft als bijnaam groentje vanwege zijn heldergroene kleur en smaak ook nog eens lekker zoet. 

Sommige pruimenbomen zijn zelfbestuivend, maar sommige hebben een andere boom ernaast nodig om vruchten te krijgen. Als een boom zelfbestuivend is, dan vind je dit terug bij de betreffende product pagina.  

Pruimenboom planten en onderhoud

Het is belangrijk dat je de boom na de oogst pas snoeit, om de boom zo min mogelijk te schaden. Doe dit dus in september. Verwijder de jonge takken die verticaal groeien en laat de hoofdtakken die naar buiten groeien zitten. Daar komen namelijk de nieuwe vruchten aan. Zorg voor een mooie, open boom waar het zonlicht goed bij kan. De pruimen rijpen namelijk het beste in de zon.

Een pruimenboom kan het hele jaar door aangeschaft en geplant worden. 

Pruimenboom thuisbezorgd

Bij Fleur.nl bestel je makkelijk en snel jouw pruimenboom. Heb je een bestelling boven de 45 euro, dan zijn de bezorgkosten gratis. Anders betaal je 4,95 euro verzendkosten. De bezorging vindt plaats binnen 5 werkdagen en wordt door onze eigen kweker bij jou in de tuin bezorgd!

Pruimenbomen
Onze merken

Socialmedia

© Copyright 2020 Fleur.nl - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce